Daniel Fernández, president del Banc d’Aliments d’Àlaba, i Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona

Mercadona dona més de 7.000 quilos de productes de primera necessitat al Banc d’Aliments d’Àlaba

30 de juny de 2021
  • La cadena de supermercats ha donat més de 1.600 tones de productes de primera necessitat a diferents entitats del País Basc el 2020.

Mercadona ha donat més de 7.000 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments d’Àlaba. Amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits, la cadena de supermercats ha lliurat conserves de peix, galetes, oli, alimentació infantil, llet, arròs i pasta, entre altres productes.

En el lliurament han estat presents Daniel Fernández, president del Banc d'Aliments d’Àlaba, i Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona. Flandes ha afirmat: "A Mercadona som conscients de la tasca vital que fa el Banc d'Aliments, en un moment en què la quantitat de persones que necessiten el seu ajut està augmentant. Per això, hem reforçat les nostres donacions, tant les puntuals com les diàries." Per la seva banda, Fernández ha agraït "la donació d'avui i la col·laboració diària de Mercadona en aquests temps tan complicats, en què el nombre de beneficiaris del BAA s'ha incrementat més d'un 14 % en el darrer any".   

Mercadona ha donat més de 1.600 tones de productes a entitats socials del País Basc el 2020. Aquesta quantitat significa un augment del 21 % de les aportacions d'aliments i altres productes a entitats socials respecte de l'any anterior, a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

En el marc de la seva responsabilitat social empresarial, Mercadona no només fa aquesta acció, sinó que també col·labora diàriament amb els bancs d'aliments d'Àlaba, Biscaia i Guipúscoa amb la donació de productes de primera necessitat.

Mercadona al País Basc

Mercadona té 22 botigues al País Basc i en preveu obrir cinc més el 2021, ubicades a Biscaia i Guipúscoa. Hi té una plantilla de 2.131 persones, amb ocupació estable i de qualitat. Un altre fet que demostra l'aposta de Mercadona pel País Basc són els 565 milions d'euros en compres fetes a proveïdors bascos el 2020, un 3 % més que l’any anterior.

Banc d'Aliments d’Àlaba

Constituït el 1998, l'objectiu del Banc d'Aliments d’Àlaba és la lluita contra el malbaratament a favor dels més necessitats al nostre entorn. El 2020, els 56 voluntaris fixos del Banc d'Aliments d’Àlaba han distribuït més de 1.700 tones d'aliments a 7.095 beneficiaris, a través de 66 entitats col·laboradores.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic. En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Daniel Fernández, president del Banc d’Aliments d’Àlaba, i Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de MercadonaDaniel Fernández, president del Banc d’Aliments d’Àlaba, i Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona.