Donació de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments d’Àlaba

Mercadona dona més de 56.000 quilos de productes de primera necessitat a entitats benèfiques alabeses

05 de maig de 2020
  • Reforça les donacions d’aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.
  • Avui lliura 24.318 quilos de llegums, arròs, pasta i llet al Banc d'Aliments d’Àlaba.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha lliurat la quantitat de 56.484 quilos de productes de primera necessitat, com ara llegums, arròs, pasta i llet, i també productes frescos i plats preparats a entitats socials alabeses, com el Banc d'Aliments i el menjador social Nuestra Señora de los Desamparados.

La companyia ha fet efectiu avui el lliurament al Banc d'Aliments d’Àlaba de 24.318 quilos de llegums, arròs, pasta i llet que, juntament amb el que es va fer a finals de març amb la donació de 7.816 litres de llet, fa un total de més de 32.000 quilos de productes de primera necessitat.

Aquesta donació d'aliments se suma a les que fa diàriament al Banc d'Aliments d’Àlaba (que aquestes darreres setmanes, arran de la situació ocasionada per la COVID-19, ha recollit la Creu Roja als supermercats Mercadona) i al menjador social Nuestra Señora de los Desamparados a Vitòria. Des del 27 de març passat, aquestes donacions sumen un total de 24.350 quilos més.

Mercadona respon així a la crida feta pel Banc d'Aliments d’Àlaba i reforça les donacions de productes de primera necessitat durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 amb l'objectiu de donar resposta a les demandes de les persones més necessitades i ajudar a pal·liar-les, en la mesura del possible.

El president del Banc d'Aliments d’Àlaba, Daniel Fernández, ha afirmat que "la situació actual ha agreujat la necessitat de moltes persones en situació de vulnerabilitat, fet que ha provocat que, a banda de les que s’atenien diàriament, actualment augmenti el nombre de famílies necessitades i ara més que mai necessitem el suport i la solidaritat. Qualsevol aportació, sigui d'aliments, serveis o diners, ens ajudarà a poder atendre persones en situacions extremes".

Per la seva banda, la responsable de Relacions Externes de Mercadona a Àlaba, Miryam Oca, ha destacat durant el lliurament al Banc d'Aliments "l'enorme tasca que duen a terme les entitats socials alabeses" i ha assenyalat que "la donació de més de 56.000 quilos d'aliments que s’ha fet aquestes setmanes és la nostra petita contribució per ajudar a donar resposta a les necessitats de les persones que més ho necessiten en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint".

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

En el marc d'aquesta política, a més de la col·laboració amb el Banc d'Aliments d’Àlaba, la cadena de supermercats també dona productes al menjador social Nuestra Señora de los Desamparados de Vitòria. La donació de productes es fa diàriament, de dilluns a dissabte. Els productes es lliuren en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris els puguin repartir a les persones amb escassetat de recursos del territori i, al seu torn, perquè s'elaborin els àpats diaris al menjador social de Vitòria.

De fet, des de l'1 de gener del 2020 fins avui, la companyia ha donat més de 116 tones d'aliments a les entitats socials alabeses.

Donació de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments d’ÀlabaDonació de productes de primera necessitat al Banc d’Aliments d’Àlaba.

José Andrés Gabilondo (Banc d’Aliments d’Àlaba) i Miryam Oca (Mercadona) durant el lliurament d’alimentsJosé Andrés Gabilondo (Banc d’Aliments d’Àlaba) i Miryam Oca (Mercadona) durant el lliurament d’aliments.

AixòNOhadePARAR perquè Això Passarà