Imanol Flandes (Mercadona) i voluntaris del Banc d’Aliments de Navarra durant el lliurament

Mercadona dona més de 51.000 quilos de productes de primera necessitat al Banc d’Aliments i a menjadors socials de Navarra

23 de abril de 2020
  • Reforça les donacions d'aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.
  • Avui lliura més de 16 tones de llegums, arròs, macarrons i llet al Banc d’Aliments de Navarra.
  • Dels 51.411 quilos donats, 24.000 s'han distribuït als menjadors socials de la Comunitat Foral als quals la companyia lliura productes diàriament.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha lliurat, per la situació excepcional ocasionada per la COVID-19, la quantitat de 51.411 quilos (xifra que suposa 74 palets) de productes de primera necessitat, com ara llet, oli, pasta, llegums, conserves de peix i vegetals, i també productes frescos i plats preparats, com mandonguilles, pastís de tonyina, lasanyes, cremes de verdures i postres làcties, entre altres, al Banc d'Aliments i als cinc menjadors socials de Navarra amb què col·labora habitualment.

La companyia ha donat un total de 27.411 quilos de productes al Banc d'Aliments de Navarra durant aquest mes d'abril. El primer lliurament es va fer a principis de mes amb la donació d’11.191 quilos d'aliments; el segon té lloc avui, 23 d'abril, amb un volum de 16.220 quilos de productes de primera necessitat, com ara llegums, arròs, macarrons i llet.

Mercadona se suma així a la crida feta pel Banc d’Aliments de Navarra atesa la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades i ajudar a pal·liar-les en la mesura del possible.

Així mateix, amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits, Mercadona també referma la seva col·laboració amb els menjadors socials de Navarra amb què col·labora habitualment, amb donacions d'aliments que han assolit un total de 24.000 quilos, des del 27 de març passat.

El director de Relacions Externes de Mercadona a Navarra, Imanol Flandes, ha assenyalat que “la situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: donar resposta a les necessitats de les persones més necessitades en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint. El lliurament de més de 51.000 quilos d'aliments en un període de poc més de tres setmanes ha estat la nostra petita contribució".

Per la seva banda, el director del Banc d’Aliments de Navarra, Joaquín Fernández, ha manifestat: "Agraeixo especialment la col·laboració de Mercadona amb nosaltres a través d'aquesta i d’altres donacions d'aliments, sobretot en aquests moments de crisi no només sanitària, sinó també social i econòmica. Si fins a mitjan març ateníem 23.000 persones, en les darreres setmanes ja hem notat considerablement l'augment de persones que demanen ajut alimentari. Aquestes donacions són imprescindibles per poder donar suport a totes aquestes famílies que ja patien necessitats i les que comencen a notar també la crisi".

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

En el marc d’aquesta política, a més de la col·laboració amb el Banc d’Aliments de Navarra, la cadena de supermercats també dona productes a cinc menjadors socials de Navarra: Villa Javier de Tudela, Hogar San Francisco Javier a Tafalla, i Fundació Ilundain, Paris 365 i la Residència Hermanitas de los Pobres a la comarca de Pamplona. La donació es fa diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els productes a cadascun dels menjadors socials i els lliura en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris puguin preparar els àpats diaris. De fet, del començament d'any ençà, la companyia ha donat un total de 112 tones d'aliments a aquestes entitats i organitzacions socials.

Imanol Flandes (Mercadona) i voluntaris del Banc d’Aliments de Navarra durant el lliurament que s’ha fet avuiImanol Flandes (Mercadona) i voluntaris del Banc d’Aliments de Navarra durant el lliurament.

Donació de productes al Banc d’Aliments de NavarraDonació de productes al Banc d’Aliments de Navarra.

AixòNOhadePARAR perquè Això Passarà