Lliurament de Mercadona fet a Càritas de Torrejón de la Calzada

Mercadona dona més de 4.400 quilos de productes de primera necessitat a Càritas de Móstoles i de Torrejón de la Calzada

19 de maig de 2020
  • La companyia referma la seva col·laboració amb entitats socials de la Comunitat de Madrid, com Càritas de Móstoles i de Torrejón de la Calzada, amb el lliurament de productes de primera necessitat, com ara llet, oli, arròs, pasta, llegums, conserves vegetals, cacau, galetes, conserves de peix, bolquers i productes d'higiene personal.
  • Mercadona reforça les donacions d’aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats derivades d’aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.
  • Fins ara, la companyia ha donat més de 136 tones de productes i aliments a les diferents entitats i organitzacions socials de la Comunitat de Madrid.
  • El 2019 la companyia va donar un total de 403 tones d'aliments de primera necessitat només a la Comunitat de Madrid.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la COVID-19. En aquest sentit, referma el seu procés de donacions a les entitats socials de la comunitat i implementa noves mesures que garanteixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'aquestes organitzacions.

Natalia Castrillo, directora de Relacions Externes de Mercadona al sud-oest de la Comunitat de Madrid, destaca: “La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i entitats socials de la Comunitat de Madrid, on va donar més de 400 tones d’aliments el 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.”

El senyor Pablo de Haro, rector de la parròquia de Nuestra Señora de la Asunción i responsable de Càritas Parroquial de Móstoles, ha agraït a Mercadona la seva donació i ha manifestat: "Gràcies a la donació de bolquers i productes d'higiene infantil que ha fet Mercadona a la nostra Càritas Parroquial de Móstoles, podrem seguir atenent mares en risc d'exclusió social a través del Projecte Miriam, que els dona suport en la criança dels nadons. Aquest ajut els suposarà un gran alleujament, ja que cobreix necessitats bàsiques dels seus fills difícilment assequibles, més encara en la situació social tan complicada que ens està tocant viure a conseqüència de la COVID-19."

El senyor Fermín Peláez, rector de la parròquia de San Cristóbal i responsable de Càritas Parroquial de Torrejón de la Calzada, també ha agraït la donació de la companyia per "l’admirable generositat demostrada donant tants productes d'alimentació i higiene a entitats socials, com avui a la nostra, en què s’intenta cobrir les necessitats més bàsiques de, malauradament, moltes persones que actualment ho estan passant malament. Agraïm també la intermediació de l'Ajuntament de Torrejón de la Calzada en aquesta iniciativa, així com la seva col·laboració constant amb la nostra entitat. Encomanem de cor a Déu tots els qui fan possible una societat millor i, especialment, els responsables d'aquesta empresa que gaudeix de tanta estima per part de la societat espanyola".

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social esmentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

De fet, del començament d'any ençà la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 4.884 tones d'aliments -4.674 a Espanya i 210 a Portugal. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tenir en els processos de la companyia, Mercadona prengués la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment.

Mercadona també col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors Totaler. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, des de l'any 2011 és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Lliurament de Mercadona fet a Càritas de MóstolesLliurament de Mercadona fet a Càritas de Móstoles.

Lliurament de Mercadona fet a Càritas de Torrejón de la CalzadaLliurament de Mercadona fet a Càritas de Torrejón de la Calzada.

AixòNOhadePARAR perquè Això Passarà