Col·laboració de Mercadona amb Alacant Gastronòmica Solidària

Mercadona dona més de 427 tones d’aliments a entitats alacantines el 2020

10 de febrer de 2021
  • La companyia va donar l'equivalent a 7.100 carretons de la compra, un 216 % més que l'any passat.
  • Mercadona dona suport a sis menjadors socials, al Banc d'Aliments i a altres entitats socials de la província, i hi col·labora.
  • Els "Caps" (clients) també van donar 143 tones de producte a la província, una quantitat que correspon a 2.378 carretons.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat més de 427 tones de productes el 2020 a menjadors socials d'Alacant, en concret al de l'Associació Social La Prosperidad de San Gabriel, al de La Sal de la Tierra al barri de El Pla i a Alacant Gastronòmica Solidària, així com als menjadors socials Al-Taufik d'Elx, Extiende Tu Mano de Dénia i Alimentos Solidarios de Torrevella. Dins d'aquestes col·laboracions també hi ha les realitzades amb diferents entitats socials com el Banc d'Aliments d'Alacant, Càritas i la Creu Roja, entre d'altres. Aquesta quantitat significa un augment de més d'un 216 % dels lliuraments d'aliments i altres productes a entitats socials respecte de l'any anterior, a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

Aquestes donacions equivalen a 7.100 carretons de la compra i es fan a través de la col·laboració amb els menjadors socials i les entitats socials de la província d'Alacant que s’han esmentat anteriorment.

Els "Caps" (clients) també han col·laborat en aquesta campanya amb la donació de 143 tones, que equivalen a més de 2.300 carretons de productes, en les diferents operacions quilo que s'han fet al llarg de l'any, així com en el Gran Recapte d'Aliments.

Donacions a Espanya i Portugal

Mercadona ha donat més de 17.000 tones de productes el 2020 a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats benèfiques d'Espanya i Portugal. Aquesta quantitat significa un augment del 84 % de les aportacions d'aliments i altres productes a entitats socials respecte de l'any anterior, a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual. Aquestes donacions equivalen a més de 283.000 carretons de la compra i es fan a través de la col·laboració amb més de 290 menjadors socials, més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials i organitzacions benèfiques tant d'Espanya com de les zones de Portugal on Mercadona és present.

Així mateix, la companyia va mostrar el seu suport amb donacions addicionals al llarg de l'any, com els lliuraments que es van fer el març i l’abril a l'hospital de campanya habilitat a la Fira IFEMA de Madrid.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual, com el Centre Ocupacional La Xara a Dénia (Alacant).

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, la companyia disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’economia circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. En els darrers quatre mesos, Mercadona ha adaptat 72 botigues de la cadena a Espanya i Portugal al model Botiga 6.25, que s'anirà estenent a tota la cadena durant aquest any. A Alacant, avui ja hi ha tres supermercats transformats en Botigues 6.25, en concret a Santa Pola, a la Nucia i a Alacant capital. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

El responsable de Mercadona a Alacant durant el lliurament d’alimentsDonació de Mercadona a Alacant Gastronòmica Solidària.

Logo EActiVat