Lliurament d’aliments de primera necessitat de Mercadona a Càritas Conca

Mercadona dona més de 4.000 quilos d’aliments de primera necessitat a Càritas Conca

28 de juliol de 2023
  • La companyia referma la seva col·laboració amb Càritas Conca, amb el lliurament de més de 4.000 quilos d'aliments de primera necessitat.
  • Mercadona dona suport a menjadors socials de Castella-la Manxa, a més d'entitats com el Banc d'Aliments, Càritas o la Creu Roja, i hi col·labora habitualment.
  • L'any 2022 la companyia va donar més de 800 tones d'aliments de primera necessitat tan sols a Castella-la Manxa.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, continua reforçant el seu Model de Responsabilitat Social. En aquest sentit, la companyia, que durant el 2022 va donar més de 800 tones de productes de primera necessitat a diferents entitats socials de la regió, ha lliurat més de 4 tones d’aliments de primera necessitat a Càritas Conca per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.

Elisa Montes, directora de Relacions Externes de Mercadona a la província de Conca, ha destacat: "Aquesta col·laboració referma el compromís social de la companyia i ens fa sentir molt orgullosos de poder fer la nostra petita contribució a aquestes entitats, i ajudar-les perquè puguin continuar duent a terme la seva tasca d'atenció a les famílies més necessitades."

El 2022 la companyia va donar 25.100 tones de productes de primera necessitat a més de 550 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques amb què col·labora a Espanya i Portugal. Aquesta xifra va significar un augment del 22 % de les aportacions respecte de l’any 2021. D'aquesta quantitat, més de 800 tones d'aliments es van donar a les 27 entitats i associacions benèfiques amb què la companyia col·labora a Castella-la Manxa.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’economia circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Lliurament de la donació de Mercadona a Càritas ConcaLliurament d’aliments de primera necessitat a Càritas Conca.