Lliurament de Mercadona a Càritas Toledo

Mercadona dona més de 3.600 quilos d’aliments de primera necessitat a Càritas de Toledo

10 de novembre de 2020
  • La companyia referma la seva col·laboració amb Càritas de Toledo, amb el lliurament d’aliments de primera necessitat, com ara llet, llegums i galetes.
  • Fins ara, la companyia ha donat més de 438 tones de productes, un 108 % més que el 2019, a les diferents entitats i organitzacions socials de Castella-la Manxa.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la Covid-19, i dona més de 3.600 quilos d'aliments de primera necessitat a Càritas de Toledo. En concret, ha donat productes com llet, llegums i galetes.

Natalia Castrillo, directora de Relacions Externes de Mercadona a Toledo, destaca: “La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i els menjadors socials de la província, als quals ha donat més de 438 tones de productes de primera necessitat, un 108 % més que el 2019, del començament d’any ençà. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en una situació de complexitat extraordinària com la que estem vivint.”

D’altra banda, Javier García-Cabañas, secretari general de Càritas a Toledo, reitera un cop més el seu agraïment a Mercadona per aquesta nova donació, en uns moments en què la pandèmia s'ha intensificat i les necessitats de les famílies augmenten. "Gràcies a empreses amb cor, com Mercadona, podem seguir acompanyant i ajudant centenars de famílies a tota la província de Toledo. Per Càritas, Mercadona és un exemple de companyia compromesa amb els més necessitats, i ara més que mai demanem la col·laboració de les empreses que ens puguin ajudar."

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el seu Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies sostenibles d'actuació que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquest pla, Mercadona col·labora amb 285 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

De fet, del començament d'any ençà la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 13.208 tones d'aliments -12.438 a Espanya i 770 a Portugal. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que la companyia prengués la decisió de reforçar les donacions als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment.

Mercadona també col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic. En aquest sentit, destaca que Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Lliurament de Mercadona a Càritas ToledoLliurament de Mercadona a Càritas Toledo.

Logo EActiVat