Cartell de Mercadona a la façana d'un supermercat.

Mercadona dóna més de 3.000 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments d'Àvila

24 de juliol de 2017
  • Durant quatre anys la cadena de supermercats ha lliurat més de 10.000 quilos de productes de primera necessitat a la institució social.

Mercadona ha donat a l'Associació Banc d'Aliments d'Àvila més de 3 tones de productes de primera necessitat, renovant així el conveni de col·laboració que ambdues entitats mantenen des de fa quatre anys. El Banc d'Aliments es compromet al seu torn a distribuir-los entre les diferents organitzacions socials que treballen amb les persones més necessitades.

La donació ha tingut lloc avui a la seu provincial que l'entitat té situada al Polígon de Vicolozano. En concret, s'ha fet lliurament de llet, brioixeria, sucre i conserves, tal com es va sol·licitar prèviament a la companyia.

Mercadona manté un estret compromís de col·laboració amb aquest organisme des de l'any 2013, mitjançant el qual ha lliurat des de llavors més de 10.000 quilos de productes bàsics, tots ells destinats a persones amb escassos recursos d'Àvila i província.

El president de l'Associació Banc d'Aliments d'Àvila, Fernando Gutiérrez, ha agraït a Mercadona “el seu gest humil i sincer rubricat en aquest acord, mantenint el seu compromís d'ajudar als col·lectius més desfavorits de la ciutat d'Àvila i província”.

Acció social de Mercadona a la regió

En el cas concret de Castella i Lleó, en 2016 Mercadona va donar 545 tones d'aliments a diverses entitats benèfiques i menjadors de la comunitat.  En total, Mercadona va donar l'any passat més de 4.200 tones d'aliments a diverses organitzacions benèfiques i socials de tota Espanya, el que equival a uns 70.000 carros de la compra.

Amb aquesta col·laboració, Mercadona consolida el seu programa d'ajuda amb diverses entitats socials, reforçant el seu compromís amb l'entorn social on desenvolupa la seva activitat. En 2016, la companyia ha recolzat la labor de més de 120 menjadors instaurats en diferents localitats de tota Espanya, a les quals dóna diàriament productes que no són aptes per a la venda però sí estan en perfectes condicions per al seu consum. Així mateix, Mercadona ha seguit desenvolupant el seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses entitats socials que han ajudat a moltes persones. En total, i a través de diverses iniciatives en què ha participat, ha donat 6.500 tones d'aliments, l'equivalent a 108.000 carros de la compra.