Exterior botiga Mercadona

Mercadona dona més de 276 tones d’aliments a entitats socials murcianes el 2020

17 de febrer de 2021
  • La companyia va donar a l'equivalent a 4.600 carretons de la compra, un 50 % més que l'any anterior.
  • Mercadona dona suport a quatre menjadors socials, al Banc d’Aliments del Segura i a altres entitats socials de la regió, i hi col·labora.
  • Els "Caps" (clients) també van donar 122 tones de producte a la Regió de Múrcia, una quantitat que correspon a 2.033 carretons.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat més de 276 tones de productes el 2020 a menjadors socials de la Regió de Múrcia, en concret al menjador social Jesús Abandonado de Múrcia, a Fraterna Beata Piedad de la Cruz a Alcantarilla i als menjadors Hospitalidad Santa Teresa, i al menjador de Càritas a Cartagena. Dins d'aquestes col·laboracions també hi ha les realitzades amb diferents entitats socials com el Banc d'Aliments del Segura, Càritas i altres bancs d'aliments municipals creats per ajudar les famílies necessitades en diferents municipis, entre altres entitats socials regionals. Aquesta quantitat significa un augment de més d’un 50 % dels lliuraments d'aliments i altres productes a entitats socials respecte de l'any anterior, a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

Aquestes donacions equivalen a 4.600 carretons de la compra i es fan a través de la col·laboració amb els menjadors i les entitats socials regionals esmentats anteriorment.

Els "Caps" (clients) també han col·laborat el 2020 amb la donació de 122 tones, que equivalen a més de 2.033 carretons de productes, en les diferents operacions quilo que s'han fet, així com en el Gran Recapte d’Aliments.

Donacions a Espanya i Portugal

Mercadona ha donat més de 17.000 tones de productes el 2020 a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats benèfiques d’Espanya i Portugal. Aquesta quantitat significa un augment del 84 % de les aportacions d'aliments i altres productes a entitats socials respecte de l'any anterior, a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual. Aquestes donacions equivalen a més de 283.000 carretons de la compra i es fan a través de la col·laboració amb més de 290 menjadors socials, més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials i organitzacions benèfiques tant d'Espanya com de les zones de Portugal on Mercadona és present.

Així mateix, la companyia va mostrar el seu suport amb donacions addicionals al llarg de l'any, com les fetes el març i l’abril a l'hospital de campanya habilitat a IFEMA.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. En els darrers quatre mesos, Mercadona ha adaptat 72 botigues de la cadena a Espanya i Portugal al model Botiga 6.25, que s'anirà estenent a tota la cadena durant aquest any. Avui, a la Regió de Múrcia ja hi ha tres supermercats transformats en Botigues 6.25, en concret a Múrcia capital, a Las Torres de Cotillas i a Iecla. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Logo EActiVat