Lliurament de productes de Mercadona al Banc d’Aliments a Navarra

Mercadona dona més de 20.000 quilos de productes de primera necessitat a la Fundació Banc d’Aliments de Navarra

27 de agost de 2020
  • La cadena de supermercats ha donat més de 257.000 quilos de productes de primera necessitat a diferents entitats de Navarra el 2020.

Mercadona ha donat més de 20.000 quilos de productes de primera necessitat a la Fundació Banc d'Aliments de Navarra (BAN). Amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits, la cadena de supermercats ha fet efectiu avui el lliurament al BAN de més 20.000 quilos d'aliments, com ara llegums, oli, arròs, pasta i llet, entre d'altres, així com d’articles de neteja i d’higiene personal, com lleixiu, líquid de fregar, xampú, gel, dentifrici i bolquers.

En el lliurament han estat presents Joaquín Fernández, president de la Fundació Banc d'Aliments de Navarra, i Imanol Flandes, director de Relacions Externes de Mercadona a Navarra. Flandes ha afirmat: "Mercadona demostra que segueix reforçant les donacions a Navarra durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19, per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades." Per la seva banda, Fernández ha agraït "la donació feta avui i la col·laboració contínua de Mercadona amb el BAN, especialment en aquests moments, en què el nombre de persones que atenem segueix augmentant a causa de la pandèmia".  

En el marc de la seva responsabilitat social empresarial, Mercadona no només realitza aquesta col·laboració amb el BAN, sinó que també col·labora diàriament, donant productes de primera necessitat, amb la Fundació Ilundáin Haritz Berri, Hermanitas de los Pobres de Pamplona, el menjador solidari Paris 365, el menjador solidari Villa Javier de Tudela i la llar San Francisco Javier de Tafalla. Totes aquestes col·laboracions s'han traduït en més de 257.000 quilos d'aliments donats durant el 2020.

Mercadona a Navarra

Mercadona té onze botigues a Navarra: tres a Pamplona (a l’av. Gipuzkoa, a l’av. San Jorge i a l’av. Sancho el Fuerte) i una a Ansoáin, Aranguren, Barañáin, Burlada, Valle de Egüés, Estella, Tafalla i Tudela. Totes les botigues sumen una plantilla de 630 persones, amb ocupació estable i de qualitat. Un altre fet que demostra l'aposta de Mercadona per Navarra són els 480 milions d'euros en compres realitzades a proveïdors navarresos el 2019. A més, l'aposta de Mercadona per la fruita i verdura de proximitat ha fet que la cadena de supermercats compri 13.600 quilos d’espàrrec amb IGP Navarra, 5.350 tones de ceba i 230 tones de pebrot vermell, durant la darrera campanya.

Fundació Banc d’Aliments de Navarra

El Banc dels Aliments de Navarra (BAN) és una fundació benèfica, sense ànim de lucre, integrada a la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL) i a la Federació Europea de Bancs d’Aliments (FEBA) des del 1995. Té com a objectiu prioritari la millora de les condicions alimentàries dels grups de persones en risc o situació d'exclusió social, com a base per a la seva integració, i la lluita contra el malbaratament alimentari. El 2019, els 181 voluntaris del BAN van distribuir 3.165 tones d'aliments, a través de 180 entitats socials de Navarra; això ha permès lliurar 139 quilos per persona a cada un dels 22.766 usuaris del BAN.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

En el marc d’aquesta política, a més de la col·laboració amb el Banc d’Aliments de Navarra, la cadena de supermercats també dona productes a cinc menjadors socials navarresos: Villa Javier de Tudela, la llar San Francisco Javier a Tafalla, i la Fundació Ilundáin, Paris 365 i la residència Hermanitas de los Pobres a la comarca de Pamplona. La donació es fa diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els productes a cadascun dels menjadors socials i els lliura en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris puguin preparar els àpats diaris.

Lliurament de productes de Mercadona al Banc d’Aliments a NavarraLliurament de productes de Mercadona al Banc d’Aliments a Navarra.

Logo EActiVat