Donació de productes de Mercadona a la Creu Roja Valladolid

Mercadona dona més de 2.000 unitats de productes d'higiene a la Creu Roja Valladolid

25 de març de 2021
  • La companyia manté el seu compromís de col·laboració amb l'entitat social amb el lliurament de productes d'higiene i cura personal.
  • Del començament d’any ençà, Mercadona ha donat més de 13.000 unitats de productes de primera necessitat a la Creu Roja a Valladolid.
  • El 2020 la companyia ha donat més de 1.437 tones de productes, un 35 % més que l'any anterior, l'equivalent a 24.000 carretons de la compra, a les diferents entitats i organitzacions socials de Castella i Lleó.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la covid-19, i lliura més de 2.000 unitats de productes d'higiene i cura personal.

Laura del Palacio Agea, directora de Relacions Externes de Mercadona a Valladolid, destaca: "La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb totes les entitats i els menjadors socials de la província de Valladolid. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en una situació de complexitat extraordinària com la que estem vivint."

D'altra banda, Rosa Urbón, presidenta de la Creu Roja Espanyola a Valladolid, agraeix "aquesta nova donació, sens dubte beneficiosa per a les persones que atenem. La durada de la pandèmia està requerint un esforç continu i el compromís de Mercadona constitueix un suport fonamental dins de les aliances que construïm amb empreses, organitzacions, l’Administració i la societat per pal·liar aquesta situació tan complicada que estem vivint."

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies sostenibles d'actuació que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquest pla, Mercadona col·labora amb més de 290 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals fa donacions diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

De fet, el 2020 la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 17.000 tones d'aliments -15.800 a Espanya i 1.200 a Portugal. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que la companyia va prendre la decisió de reforçar les donacions als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment.

Mercadona també col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic. En aquest sentit, destaca que Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l’any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Donació de productes de Mercadona a la Creu Roja ValladolidDonació de productes de Mercadona a la Creu Roja Valladolid.

Logo EActiVat