Responsables del Banc d'Aliments d'Albacete amb José Ruiz, director de Relacions Externes de Mercadona a Castella-la Manxa

Mercadona dona més de 12.000 litres de llet al Banc d'Aliments d’Albacete

06 de setembre de 2021
  • La companyia referma la seva col·laboració amb el Banc d’Aliments d’Albacete amb el lliurament de producte de primera necessitat.
  • Mercadona dona suport a 12 menjadors socials de la Comunitat, a més del Banc d'Aliments i altres entitats socials de la regió, com Càritas o la Creu Roja, i hi col·labora.
  • Mercadona va donar a la regió l'equivalent a més de 8.300 carretons de la compra, xifra que duplica la donació de l'any anterior.
  • L'any 2020 la companyia va donar més de 500 tones d'aliments de primera necessitat tan sols a Castella-la Manxa.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la COVID-19. En aquest sentit, la companyia, que durant el 2020 va donar més de 500 tones de productes de primera necessitat a diferents entitats socials de la regió, ha lliurat més de 12.000 litres de llet al Banc d’Aliments d’Albacete, per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.

José Ruiz, director de Relacions Externes de Mercadona a Castella-la Manxa, destaca: "La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d’aliments i els menjadors socials de Castella-la Manxa, als quals va donar més de 500 tones d’aliments el 2020. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint."

D'altra banda, José Antonio García, president de la Fundació Banc d'Aliments d'Albacete, ha donat les gràcies als responsables de Mercadona per aquesta donació d'aliments, que contribuirà a satisfer la demanda d'ajut de les associacions que atenen, i ha destacat la solidaritat i el compromís social que demostren amb les seves donacions.

El 2020 Mercadona va donar el doble de productes que l’any anterior, l’equivalent a 8.300 carretons de la compra, a través de la col·laboració amb menjadors socials, a més de bancs d'aliments, la Creu Roja o Càritas de tota la regió on la companyia és present.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Responsables del Banc d'Aliments d'Albacete amb José Ruiz, director de Relacions Externes de Mercadona a Castella-la ManxaResponsables del Banc d'Aliments d'Albacete amb José Ruiz, director de Relacions Externes de Mercadona a Castella-la Manxa.

Mercadona dona productes de primera necessitat al Banc d’Aliments d’AlbaceteDurant el lliurament de més de 12.000 litres de llet de Mercadona al Banc d'Aliments d’Albacete.