Mapa de donacions primer semestre del 2023

Mercadona dona més de 10.500 tones d'aliments en la primera meitat del 2023 i amplia la col·laboració amb entitats socials

18 de agost de 2023
  • Durant el primer semestre del 2023, Mercadona ha donat l'equivalent a 174.200 carretons de la compra.
  • La companyia col·labora amb més de 650 entitats socials de tot Espanya i Portugal, xifra que suposa un increment de 140 entitats respecte de l'exercici 2022.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat més de 10.500 tones de productes de primera necessitat des de principi d’any i ha ampliat la xarxa d’entitats socials amb què col·labora, tant a Espanya com a Portugal.

Vídeo en castellà

Les donacions, que equivalen a 174.200 carretons de la compra, s’han destinat a les més de 650 entitats socials d'Espanya i Portugal amb què la companyia col·labora. De fet, en els darrers sis mesos, Mercadona ha ampliat la xarxa de col·laboració i hi ha sumat 140 noves entitats socials de diverses zones geogràfiques tant d’Espanya com de Portugal, amb la qual cosa ha millorat considerablement la vertebració de l'ajuda que ofereix.

Document en castellà

 

Listado entidades sociales con las que colabora Mercadona

Descargar

 

 

A més, Mercadona dona suport a altres iniciatives que organitzen els bancs d'aliments d'Espanya i Portugal, com el Gran Recapte o les Operacions Quilo, en què col·labora mitjançant la donació monetària a les caixes dels supermercats i a les quals facilita els seus recursos humans i logístics. De fet, en la darrera Operació Quilo en què va participar, la companyia va posar 1.619 botigues a disposició dels bancs d'aliments.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el seu Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies sostenibles d'actuació que reforcen l’aposta pel creixement compartit. Per exemple, col·labora amb 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 800 persones amb diferents graus de discapacitat.

Mapa donacions de Mercadona durant el primer semestre del 2023

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’economia circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la producció sostenible i el benestar animal, la gestió de residus i la reducció del plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l’any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.