La donació de Mercadona a l'Ajuntament de Maó la van rebre la Creu Roja i Càritas

Mercadona dona més de 100 tones d'aliments a entitats socials de Menorca

30 de setembre de 2022
  • Aquesta setmana lliura 4 tones de productes de primera necessitat als ajuntaments de Ciutadella i Maó, fruit de l'acord de col·laboració que ha renovat amb tots dos consistoris.
  • Des del mes d’abril, la companyia dona aliments a la Creu Roja cada dia des dels tres supermercats que té a l'illa.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat més de 100 tones de productes de primera necessitat a entitats benèfiques de Menorca des de principi d’any, l'equivalent a uns 2.000 carretons de la compra.

Les donacions s’han destinat principalment a la Creu Roja, que cada dia rep aliments des dels tres supermercats que Mercadona té a l'illa. Els productes, que són aptes per al consum, però no per a la venda, es lliuren en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè l’entitat els reparteixi entre els més de 700 usuaris que atén a Maó i Ciutadella.

A més, sobre la base del compromís de la companyia de supermercats amb els veïns i les veïnes de les zones en què té presència i activitat, Mercadona ha donat aquesta setmana 4 tones de productes de primera necessitat, com ara llet, pasta, arròs, oli, cereals, suc o gel de dutxa, als ajuntaments de Ciutadella i Maó, fruit dels acords de col·laboració que ha renovat amb tots dos consistoris, perquè es distribueixin entre les organitzacions socials que treballen amb les persones més desafavorides.

El regidor de Serveis Socials de l'Ajuntament de Maó, Enric Mas, va agrair a Mercadona "la seva col·laboració i implicació social amb el Banc d'Aliments municipal, una oportunitat que oferim a les empreses del municipi per comprometre’s socialment amb els seus clients, que són la gent de Maó". Així mateix, la regidora de Recursos Humans i Atenció Social de l'Ajuntament de Ciutadella, Laura Anglada, va valorar molt positivament "la implicació i sensibilitat de les empreses privades amb els col·lectius especialment vulnerables" i va declarar que aquesta acció mostra que "a través de la implicació de tots, podem millorar les condicions de vida de les persones".

Per la seva banda, la directora de Relacions Externes de Mercadona a Menorca, Ester Coll, va reconèixer als serveis socials dels ajuntaments de Maó i Ciutadella "el seu treball i dedicació incansables" i va destacar que "és una satisfacció haver establert enguany noves vies de col·laboració a l'illa, com les donacions directes des dels nostres supermercats, per poder arribar més i millor a la societat menorquina".

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 400 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen. De fet, el 2021 la companyia va donar un total de 20.600 tones d'aliments, un 21 % més que l’any 2020, a totes aquestes entitats i organitzacions.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’economia circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Laura Anglada, regidora de l'Ajuntament de Ciutadella, recull la donació de MercadonaLaura Anglada, regidora de l'Ajuntament de Ciutadella, recull la donació de Mercadona.

Imatge de capçalera: La donació a l'Ajuntament de Maó la van rebre la Creu Roja i Càritas.