El responsable del Banc d'Aliments i de Mercadona a Alacant durant el lliurament d’11.200 unitats de sabó de mans

Mercadona dona més d’11.200 unitats de sabó de mans al Banc d'Aliments d'Alacant

29 de març de 2021
  • La companyia va donar més de 427 tones de productes el 2020 a entitats socials alacantines, l'equivalent a 7.100 carretons de la compra.
  • Mercadona dona suport a 6 menjadors socials i a altres entitats benèfiques de la província, i hi col·labora.
  • Del començament d'any ençà, la companyia ha donat 61 tones de productes a diferents entitats de la província, l'equivalent a més de 1.000 carretons de la compra.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat més d’11.200 unitats de productes d'higiene i cura personal, en aquest cas, sabó líquid de mans, al Banc d'Aliments d'Alacant. Del començament d’any ençà, la companyia ha donat més de 61 tones de productes de primera necessitat, xifra que equival a més de 1.000 carretons de la compra.

El 2020 la companyia va donar 427 tones de productes a menjadors socials d'Alacant, en concret al de l'Associació Social La Prosperidad de San Gabriel, al de La Sal de la Tierra al barri de El Pla i a Alacant Gastronòmica Solidària, així com als menjadors socials Al-Taufik d'Elx, Extiende Tu Mano de Dénia i Alimentos Solidarios de Torrevella. Dins d'aquestes col·laboracions també hi ha les dutes a terme amb diferents entitats benèfiques, com el Banc d'Aliments d'Alacant mateix, Càritas i la Creu Roja, entre d'altres. Aquesta quantitat significa un augment de més d’un 216 % dels lliuraments d'aliments i altres productes de primera necessitat a entitats socials respecte de l'any anterior, a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

Aquestes donacions equivalen a 7.100 carretons de la compra i es fan a través de la col·laboració amb els menjadors socials i les entitats benèfiques de la província d’Alacant esmentats anteriorment.

Els "Caps" (clients) també han col·laborat amb la donació de 143 tones d'aliments, xifra que equival a més de 2.300 carretons de la compra, en les diferents operacions quilo que s'han fet al llarg de l'any, així com en el Gran Recapte que va organitzar el Banc d'Aliments d'Alacant a la província.

Juan Vicente Peral, director del Banc d'Aliments d'Alacant, ha comentat: "Mercadona va començar a col·laborar amb nosaltres fa anys i hem de destacar el seu gran compromís social amb aquesta entitat". Luis Consuegra, director provincial de Relacions Externes, destaca: "La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb les entitats i els menjadors socials de la província.”

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part de tot el que en rep; així és com la companyia concep l'èxit. Es tracta de ser sostenibles i responsables amb tots els grups d'interès, demostrant amb fets els valors i el compromís amb la societat que la caracteritzen. D’aquesta manera es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual, com el Centre Ocupacional La Xara a Dénia (Alacant).

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus responsable, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. En els darrers set mesos, Mercadona ha estat adaptant les seves botigues d’Espanya i Portugal al model Botiga 6.25, que s'anirà estenent a tota la cadena durant aquest any. A Alacant avui ja hi ha 23 supermercats transformats en Botigues 6.25. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Mercadona lliura 11.200 unitats de sabó de mans al Banc d'Aliments d'AlacantEl director del Banc d'Aliments d'Alacant i el director provincial de Relacions Externes de Mercadona durant el lliurament d’11.200 unitats de sabó de mans.

Logo EActiVat