Lliurament d’aliments de Mercadona a entitats socials de les Canàries

Mercadona dona aquesta setmana 39.200 quilos d'aliments a entitats socials de les Canàries

03 de juliol de 2020
  • La companyia reforça les donacions durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades.
  • Aquesta setmana ha lliurat 39.200 quilos de productes de xarcuteria, com ara pernil, formatge, xoriço o mortadel·la, als Bancs d'Aliments de Tenerife, Las Palmas i Lanzarote, i a la Creu Roja Las Palmas.
  • Del començament d’any ençà, ha donat 506.000 quilos de productes i aliments a les diferents entitats i organitzacions socials de les Canàries.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha lliurat aquesta setmana 39.200 quilos de productes de xarcuteria, com ara pernil, formatge, xoriço o mortadel·la, als Bancs d'Aliments de Las Palmas, Tenerife i Lanzarote, i a la Creu Roja Las Palmas.

En el compromís de fer costat als col·lectius més desfavorits, la companyia ha reforçat el seu procés de donacions a les entitats socials de les Canàries amb què col·labora a causa de la situació excepcional ocasionada per la COVID-19. En aquest sentit, del començament d’any ençà ha lliurat 506.000 quilos de productes i aliments a diferents entitats i organitzacions socials de les Canàries, dels quals 118.000 han anat destinats als vuit menjadors socials amb què Mercadona col·labora a Las Palmas i a Santa Cruz de Tenerife.

Jorge Pérez, director de Relacions Externes de Mercadona a Santa Cruz de Tenerife, ha agraït "la feina diària de les entitats socials de les Canàries en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint" i espera que "aquestes donacions ajudin a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables".

Antonio Rico, president de la Creu Roja a les Canàries, ha volgut agrair a la companyia "el compromís i la resposta que ha donat durant aquests mesos tan difícils per a moltes famílies canàries a conseqüència de l'emergència sanitària, econòmica i social". Per la seva banda, Hernán Cerón, president del Banc d'Aliments de Tenerife, ha valorat que des de la declaració de l'estat d'alarma "les donacions de Mercadona han estat constants i oportunes, i ens han permès solucionar les necessitats alimentàries urgents de moltes famílies".

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social esmentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

De fet, del començament d'any ençà la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 7.348 tones d'aliments -7.058 a Espanya i 291 a Portugal. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tenir en els processos de la companyia, Mercadona prengués la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment.

Mercadona també col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors Totaler. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, des de l'any 2011 és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Lliurament d’aliments de Mercadona a entitats socials de les CanàriesLliurament d’aliments de Mercadona a entitats socials de les Canàries.

Lliurament de productes de primera necessitat de Mercadona a entitats socials de les CanàriesLliurament de productes de primera necessitat de Mercadona a entitats socials de les Canàries.

Logo EActiVat