Representants del Banc d’Aliments de Lugo juntament amb Mariña Rivas, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Galícia

Mercadona dona 9.600 quilos d’aliments al Banc d’Aliments de Lugo

04 de juny de 2020
  • Fins ara, la companyia ha donat més de 380 tones de productes i aliments a les diferents entitats i organitzacions socials de la comunitat gallega.
  • La companyia reforça les donacions de productes de primera necessitat a entitats socials de la província de Lugo durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19.
  • El 2019 la companyia va donar un total de 706,6 tones d'aliments de primera necessitat només a Galícia.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la COVID-19. En aquest sentit, ha enfortit el seu procés de donacions amb les entitats socials de la província de Lugo amb què col·labora habitualment i implementa noves mesures que garanteixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'aquestes organitzacions.

Durant el dia d'avui, la companyia ha lliurat al Banc d’Aliments de Lugo 9.600 quilos de productes de primera necessitat, que se sumen a altres donacions fetes a diferents entitats de la província, com ara la Fundació Comedor San Froilán, a la qual lliura diàriament productes de primera necessitat que no són aptes per a la venda, però sí per al consum.

Mariña Rivas, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Galícia, destaca "la tasca magnífica que es du a terme des del Banc d’Aliments de Lugo, que no ha deixat de treballar per ajudar els altres en aquests temps difícils". “La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i els menjadors socials de Galícia, on va donar més de 706 tones d’aliments el 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.”

D’altra banda, Amadora Núñez, presidenta del Banc d’Aliments de Lugo, agraeix a Mercadona “tots els ajuts rebuts per poder seguir ajudant". El Banc d'Aliments de Lugo, que atén més de 2.100 famílies, ha multiplicat per cinc les famílies que auxiliava abans de la pandèmia.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social esmentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 260 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

De fet, del començament d'any ençà la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 5.800 tones d'aliments. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tenir en els processos de la companyia, Mercadona va prendre la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment.

Representants del Banc d’Aliments de Lugo juntament amb Mariña Rivas, gerent de Relacions Externes de Mercadona a GalíciaRepresentants del Banc d’Aliments de Lugo juntament amb Mariña Rivas, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Galícia.

Logo EActiVat