Moment del lliurament de llet sencera Hacendado al Banc dels Aliments de Barcelona

Mercadona dóna 90.000 litres de llet als Bancs dels Aliments de Catalunya

27 de novembre de 2017
  • La cadena de distribució participarà també en el Gran Recapte i posarà a disposició dels 4 Bancs dels Aliments més de 250 botigues arreu de Catalunya.

La companyia de supermercats Mercadona ha fet efectiva la donació de 90.000 litres de llet sencera de la marca pròpia Hacendado la Federació Catalana de Bancs dels Aliments.

La relació entre Mercadona i la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, que engloba els Bancs dels Aliments de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, va iniciar-se l’any 2010 i s’emmarca des de dues vessants: posar a disposició dels Bancs dels Aliments les botigues de Mercadona en les edicions que organitzen per a recaptar aliments; i, per altra banda, fer una donació de producte de primera necessitat als Bancs dels Aliments per tal que aquests els puguin distribuir a les persones necessitades a través d’entitats benèfiques.

En aquest sentit, Mercadona també col·laborarà en l’edició d’enguany de el Gran Recapte -previst pels propers dies 1 i 2 de desembre- amb la participació de més de 250 botigues d’arreu Catalunya on s’establirà un punt de recollida d’aliments a cadascuna.

La companyia posarà a disposició dels quatre Bancs dels Aliments les botigues com a punts de recollida d’aliments de primera necessitat. En la campanya anterior, celebrada el passat novembre de 2016, van participar 250 botigues Mercadona i es van recaptar més de 1.100 tones de productes bàsics donats pels clients.

A més, Mercadona fa una aportació addicional de 90.000 litres de llet sencera Hacendado. En aquest sentit, el Director de Relacions Externes de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales, ha remarcat “la important tasca” que duen a terme els Bancs dels Aliments “al recollir i repartir els aliments entre els més necessitats” i ha manifestat que aquesta nova donació de 90.000 litres de llet que fa la companyia “és la nostra petita contribució per ajudar a les persones que més ho necessiten”.

A més de la col·laboració amb els Bancs dels Aliments, la cadena de supermercats també dóna productes a més de 30 menjadors socials de Catalunya. La donació es realitza diàriament de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona que porta a cadascun dels menjadors socials els productes i els entrega en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària per tal que els voluntaris preparin els àpats.

En total, l’any passat, Mercadona va donar 1.530  tones d’aliments i altres productes de primera necessitat a diverses institucions i organitzacions benèfiques de Catalunya, el que equival a 25.247 carretons de la compra.

Imatge de capçalera: Treballadors de Mercadona durant la donació de llet Hacendado al Banc dels Aliments de Barcelona.