Antoni Fo i Oriol Berenguer (Banc dels Aliments) amb Beatriz Feced (Mercadona) i voluntaris durant el lliurament d’aliments

Mercadona dona 8.000 quilos de llenties al Banc dels Aliments de les comarques de Lleida

19 de maig de 2020
  • En total, durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19, la companyia ha lliurat prop de 397.000 quilos de productes de primera necessitat a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya.
  • Reforça les donacions d'aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiu avui el lliurament de 8.000 quilos de llegums, concretament llenties, al Banc dels Aliments de les comarques de Lleida.

Aquest lliurament se suma als que fa diàriament als menjadors socials de les comarques de Lleida que es troben oberts en aquests moments, i amb què col·labora habitualment, com el menjador social de la Fundació Jericó (a Lleida ciutat) i la Residència Sant Josep (a la Seu d’Urgell), que han suposat fins ara la donació de més de 19.500 quilos de productes de primera necessitat a les entitats socials lleidatanes.

La nova donació que s’ha fet avui forma part de les que la companyia està duent a terme atesa la situació excepcional ocasionada per la COVID-19. En total, des del 27 de març passat fins avui, ha lliurat prop de 397.000 quilos d’aliments, tant secs com frescos, com ara llegums, carn i peix fresc envasat, fruita i verdura, iogurts i postres làcties, pa de motlle, cereals i sucs i batuts refrigerats, entre d'altres, a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya, xifra que representa un total de 6.700 carretons de la compra.

Mercadona dona resposta així a la crida feta pels bancs dels aliments i reforça les donacions per ajudar a pal·liar les demandes de les persones més necessitades, en la mesura del possible.  

En aquest sentit, el president del Banc dels Aliments de les comarques de Lleida, Antoni Fo, ha assenyalat: "Els llegums són essencials en la tasca dels bancs d'aliments d'ajut a les famílies en situació de vulnerabilitat pel seu alt valor nutritiu." I ha afegit: "A més, cal recalcar que l'acció dels bancs d'aliments no es podria dur a terme sense la col·laboració d'empreses socialment responsables com Mercadona."

Per la seva banda, la directora de Relacions Externes de Mercadona a Lleida, Beatriz Feced, ha agraït "la tasca que estan duent a terme les entitats socials com el Banc dels Aliments de les comarques de Lleida" i ha posat de manifest: "Amb aquesta nova donació feta avui s'hauran lliurat prop de 397 tones d'aliments a diverses entitats i organitzacions benèfiques de Catalunya en poc més de set setmanes per ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes dels col·lectius més desfavorits en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint."

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

En el marc d'aquesta política, a més de la col·laboració amb els quatre bancs d’aliments de Catalunya i altres entitats benèfiques com la Creu Roja a Catalunya, la cadena de supermercats també dona productes a 35 menjadors socials de Catalunya. La donació es fa diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els productes a cadascun dels menjadors socials i els lliura en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris puguin preparar els àpats diaris.

De fet, durant el 2019, la companyia va donar més de 1.478 tones d’aliments a aquestes entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya.

Antoni Fo i Oriol Berenguer (Banc dels Aliments) amb Beatriz Feced (Mercadona) i voluntaris durant el lliurament d’alimentsAntoni Fo i Oriol Berenguer (Banc dels Aliments) amb Beatriz Feced (Mercadona) i voluntaris durant el lliurament d’aliments.

Donació de llenties de Mercadona al Banc dels Aliments de les comarques de LleidaDonació de llenties de Mercadona al Banc dels Aliments de les comarques de Lleida.

AixòNOhadePARAR perquè Això Passarà