Responsables del Banc d'Aliments de La Rioja amb Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona

Mercadona dona 7.800 quilos de productes de primera necessitat al Banc d’Aliments de La Rioja

15 de juliol de 2021
  • La cadena de supermercats ha donat més de 420 tones de productes de primera necessitat a diferents entitats de La Rioja el 2020.

Mercadona ha donat 7.800 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de La Rioja. Amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits, la cadena de supermercats ha lliurat conserves de peix, galetes, oli, alimentació infantil, llet, arròs i pasta, entre altres productes.

En el lliurament han estat presents José Manuel Pascual-Salcedo, president del Banc d'Aliments de La Rioja, i Imanol Flandes, director de Relacions Externes de Mercadona a La Rioja. Flandes ha afirmat: "Això és una mostra més del nostre compromís amb el Banc d'Aliments de La Rioja i amb les més de 10.000 persones que atenen." Per la seva banda, Pascual-Salcedo ha agraït "la donació d'avui, així com les donacions diàries que ens fa Mercadona i que ens ajuden a atendre les persones més necessitades".   

Mercadona ha donat més de 420 tones de productes a entitats socials de La Rioja el 2020. Aquesta quantitat significa un augment del 58 % de les aportacions d'aliments i altres productes a entitats socials respecte de l'any anterior, a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

En el marc de la seva responsabilitat social empresarial, Mercadona no només fa aquesta acció, sinó que també col·labora diàriament, donant productes de primera necessitat, amb el Banc d'Aliments de La Rioja, el menjador social Cocina Económica de Logronyo, la residència La Concepción de Calahorra, les Càritas parroquials d'Arnedo i Alfaro, i la llar Madre de Dios d'Haro, de manera que cobreix totes les zones de la Comunitat on és present.

Mercadona a La Rioja

Mercadona té nou botigues a La Rioja, que sumen una plantilla de 525 persones amb ocupació estable i de qualitat. A més, com a part de l'aposta de Mercadona per La Rioja, l’any 2020 ha fet compres per valor de 440 milions d'euros a proveïdors d’aquesta Comunitat, un 4 % més que l'any anterior. El 2021 ubicarà les botigues d’Haro i Calahorra en nous emplaçaments per adaptar-les al nou model de botiga eficient de la companyia, que redueix el consum energètic en un 40 %.

Banc d'Aliments de La Rioja

El Banc d'Aliments de La Rioja és una fundació benèfica de caràcter social, aconfessional i sense ànim de lucre, que està integrada a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) i la Federació Europea de Bancs d'Aliments (FEBA). Formada per un grup de voluntaris de La Rioja, s'encarrega de recollir aliments procedents d'excedents d'empreses d'alimentació i donacions de particulars, i de repartir-los entre la gent necessitada de la Comunitat. L’any 2020, els seus 1.700 voluntaris han distribuït 1.376.816 quilos d'aliments a 10.219 beneficiaris, a través de 73 entitats col·laboradores.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic. En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Responsables del Banc d'Aliments de La Rioja amb Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de MercadonaResponsables del Banc d'Aliments de La Rioja amb Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona.