Exterior botiga Mercadona

Mercadona dona 4.700 quilos d'aliments a Càritas Toledo

09 de agost de 2021
  • La companyia referma la seva col·laboració amb Càritas Diocesana de Toledo, amb el lliurament de 4.700 quilos d'aliments de primera necessitat, com ara llegums, oli, arròs, sucre i cacau.
  • Mercadona va donar a la regió l'equivalent a més de 8.300 carretons de la compra, xifra que duplica la donació de l'any anterior.
  • Mercadona dona suport a dotze menjadors socials de Castella-la Manxa, a més d'entitats com el Banc d'Aliments, Càritas o la Creu Roja, i hi col·labora habitualment.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la COVID-19. En aquest sentit, la companyia, que durant el 2020 va donar més de 500 tones de productes de primera necessitat a diferents entitats socials de la regió, ha lliurat prop de 5 tones d’aliments de primera necessitat a Càritas Toledo per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades, en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.

Natalia Castrillo, directora de Relacions Externes de Mercadona a la província de Toledo, destaca: "La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d’aliments i els menjadors socials de Castella-la Manxa, on va donar 503 tones d’aliments el 2020. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint."

D'altra banda, Javier García-Cabañas, secretari general de Càritas a Toledo, ha donat les gràcies una vegada més a Mercadona pel seu compromís amb les famílies més vulnerables "responent a les nostres peticions cada cop que els necessitem". García-Cabañas ha destacat la col·laboració d'empreses amb cor que, com Mercadona, "han fet possible que el 2020 arribéssim directament a més d’11.100 persones i indirectament a 37.200 persones de tota l'Arxidiòcesi de Toledo". Així mateix, ha explicat que la donació de Mercadona, que es fa al Centre de Distribució “Virgen del Sagrario”, es lliurarà a totes les famílies acompanyades per les Càritas parroquials de l'Arxidiòcesi, un total de 147. Finalment, García-Cabañas ha volgut agrair el compromís d'empreses, entitats i particulars "en uns moments d'especial dificultat per a tothom i més difícils per a les famílies més vulnerables".

L’any 2020 Mercadona va duplicar les seves donacions de producte respecte de l’any anterior i va donar l’equivalent a 8.300 carretons de la compra, a través de la col·laboració amb més de dotze menjadors socials, a més de les diferents seus del Banc d'Aliments, la Creu Roja o Càritas de la regió on la companyia és present.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Lliurament d'aliments de Mercadona a Càritas ToledoLliurament d'aliments de Mercadona a Càritas Toledo.