Durant el lliurament d'aliments de Mercadona al menjador social San Juan de Dios

Mercadona comença a donar productes de primera necessitat al Centre San Juan de Dios a Valladolid

22 de octubre de 2021
  • La companyia inicia la seva col·laboració amb el Centre San Juan de Dios amb el lliurament diari de productes de primera necessitat, com ara fruites, verdures, productes carnis, hortalisses i productes d'higiene.

En el marc de la responsabilitat social de l'empresa, la cadena de supermercats Mercadona ha començat aquesta setmana a col·laborar amb el Centre San Juan de Dios ubicat a la localitat de Valladolid, amb el lliurament de productes de primera necessitat des de les seves instal·lacions. En concret, ha donat fruites, hortalisses, productes carnis i productes d'higiene personal.

La responsable de Relacions Externes de Mercadona a Valladolid, Laura del Palacio, ha destacat: "La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments, els menjadors socials i altres entitats benèfiques de Valladolid. Del començament d’any ençà, només a la província s’han lliurat 108 tones de producte. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les demandes  de les persones més necessitades en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint."

Per la seva banda, el responsable del Centre San Juan de Dios, José Vicente Farpón, agraeix la tasca de la companyia i assenyala: "Per la nostra part, valorem enormement la col·laboració que hem engegat amb Mercadona, una empresa que no només és referent com a model de negoci des del punt de vista econòmic, sinó que també ho és pel seu compromís social amb els col·lectius més desfavorits. Des del Centre San Juan de Dios de Valladolid, hem d'agrair la bona disposició que hem trobat a Mercadona des del primer moment."

L’any 2020 Mercadona va duplicar les seves donacions de producte respecte de l’any anterior, un 35 % més, l’equivalent a 24.000 carretons de la compra, a través de la col·laboració amb més de 38 menjadors socials de tota la regió, i de les diferents seus del Banc d'Aliments, la Creu Roja o Càritas Diocesana on la companyia té presència.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 340 menjadors socials, més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals fa donacions diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

Mercadona també col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat. Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, destaca que Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients. Des de fa anys, la companyia té en marxa diferents iniciatives socials. Una d'elles és la donació d'aliments, amb què durant el primer semestre del 2021 ha donat 10.000 tones de productes a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya i de les zones de Portugal on és present, un 30 % més que en el mateix període del 2020.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Durant el lliurament d'aliments de Mercadona al menjador social San Juan de DiosResponsables de Mercadona a Valladolid i del Centre San Juan de Dios.