Lliurament de Mercadona a la Creu Roja de Lugo

Mercadona dona 3.700 quilos de productes de primera necessitat a la Creu Roja de Lugo

25 de maig de 2020
  • La companyia reforça les donacions de productes de primera necessitat a entitats socials de la província de Lugo durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19.
  • En els darrers dies, Mercadona ha donat 14.700 quilos de productes de primera necessitat a la Creu Roja a Galícia.
  • Del començament d’any ençà, la companyia ha donat 356 tones de productes i aliments a les diferents entitats i organitzacions socials de la comunitat gallega.
  • El 2019 la companyia va donar un total de 706,6 tones d'aliments de primera necessitat només a Galícia.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la COVID-19. En aquest sentit, ha enfortit el seu procés de donacions amb les entitats socials de la província de Lugo amb què col·labora habitualment i implementa noves mesures que garanteixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'aquestes organitzacions.

Durant el dia d'avui, la companyia ha lliurat a la Creu Roja de Lugo 3.700 quilos de productes d’higiene personal i de neteja de la llar, entre ells 22.550 bolquers, donació que se suma a les que s’han fet els darrers dies a la resta de províncies gallegues, fins a arribar als 14.700 quilos de productes donats a la Creu Roja a Galícia.

Mercadona segueix enfortint el lliurament de donacions a diferents entitats de la província, com el Banc d'Aliments de Lugo o la Fundació Comedor San Froilán, a la qual lliura diàriament productes de primera necessitat que no són aptes per a la venda, però si per al consum.

Mariña Rivas, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Galícia, destaca "la tasca magnífica que es du a terme des de la Creu Roja de Lugo, que no ha deixat de treballar per ajudar els altres en aquests temps difícils". “La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i els menjadors socials de Galícia, on va donar més de 706 tones d’aliments el 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.”

D’altra banda, Luis Abelleira Mayor, president provincial de la Creu Roja a Lugo, agraeix a Mercadona aquesta col·laboració amb el Pla Respon de la Creu Roja que l'organització humanitària ha posat en marxa atesa la crisi sanitària i social provocada per la COVID-19 i amb què estan atenent més de 10.077 persones a la província.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social esmentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

De fet, del començament d'any ençà la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 5.200 tones d'aliments. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tenir en els processos de la companyia, Mercadona prengués la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment.

Lliurament de productes de Mercadona a la Creu Roja de LugoLliurament de productes de Mercadona a la Creu Roja de Lugo.

Logo EActiVat