Donació del supermercat Mercadona a El Pumarejo

Mercadona dona 3.327 tones d’aliments a entitats socials d’Andalusia el 2020

11 de febrer de 2021
  • La companyia va donar l'equivalent a 55.450 carretons de la compra, el doble que un any abans, a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica.
  • Mercadona col·labora amb els nou bancs d'aliments d'Andalusia i amb 85 menjadors socials, després d'iniciar la col·laboració amb 19 menjadors nous al llarg de l'exercici passat.
  • La companyia duplica les donacions a la Comunitat Autònoma respecte del 2019, any en què va donar 1.656 tones de productes de primera necessitat.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat 3.327 tones de productes el 2020 a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats benèfiques d'Andalusia. Aquesta quantitat, que equival a 55.450 carretons de la compra, suposa duplicar les aportacions d'aliments i altres productes a entitats socials respecte de l'any anterior (el 2019 en van ser 1.656 tones), a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

En el compromís de fer costat als col·lectius més desfavorits, la companyia ha reforçat el seu procés de donacions i ha implementat noves mesures que garanteixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'aquestes organitzacions. N’és una prova el fet que, al llarg del 2020, Mercadona ha començat a col·laborar amb 19 menjadors socials nous a Andalusia, de manera que ja col·labora amb un total de 85 menjadors socials a la regió.

Els "Caps" (clients) també han col·laborat en el darrer any amb la donació de 652 tones d'aliments, que equivalen a més de 10.800 carretons, fonamentalment durant el Gran Recapte que es va celebrar del 16 al 22 de novembre.

Balanç a Sevilla: donació de 367 tones d’aliments

A la província de Sevilla, en concret, Mercadona va donar 367 tones de productes de primera necessitat el 2020. La companyia col·labora amb la Fundació Banc d'Aliments de Sevilla, amb menjadors socials i amb altres entitats benèfiques. Nacho González, director de Relacions Externes de Mercadona a Sevilla capital, destaca: "La situació d'excepcionalitat que estem vivint requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint."

Fa anys que Mercadona col·labora amb la Fundació Banc d'Aliments de Sevilla, a través de la donació d'aliments i de la seva participació en operacions de recollida d'aliments. El 2020, a més, la companyia ha col·laborat en el 25è aniversari de la Fundació, reforçant la donació de productes de primera necessitat. Pel que fa a menjadors socials, Mercadona col·labora actualment amb set menjadors a Sevilla: quatre a la capital (San Vicente de Paúl El Pumarejo, Nuestra Sra. del Rosario a Triana, Hermandad del Dulce Nombre de Bellavista i San Juan de Dios) i tres a la província (el menjador social El Resucitado a Utrera, la residència Regina Mundi a San Juan de Aznalfarache i la Fundació Cruz Blanca a Arahal, amb què ha iniciat la col·laboració el 2020).

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Donació de Mercadona al menjador social El PumarejoResponsable de Mercadona a Sevilla durant el lliurament d’aliments a El Pumarejo.

Lliurament d’aliments de Mercadona a menjadors socials d’AndalusiaLliurament d’aliments de Mercadona a menjadors socials d’Andalusia.

Mercadona col·labora amb els nou bancs d’aliments d’AndalusiaDonació de Mercadona al Banc d’Aliments de Sevilla.

Logo EActiVat