Responsables de la Casa de Misericòrdia San José de San Agustín del Guadalix i de Mercadona durant el lliurament

Mercadona dona 3.000 quilos de productes de primera necessitat a Càritas de San Agustín del Guadalix i Galapagar

12 de maig de 2020
  • La companyia referma la seva col·laboració amb entitats socials com Càritas a San Agustín del Guadalix i Galapagar, amb el lliurament de productes de primera necessitat, com ara llegums, oli, aliments infantils i productes d'higiene personal, neteja i desinfecció.
  • Mercadona reforça les donacions d’aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats derivades d’aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.
  • Fins ara, la companyia ha donat més de 116 tones de productes i aliments a les diferents entitats i organitzacions socials de la Comunitat de Madrid.
  • El 2019 la companyia va donar un total de 400 tones d'aliments de primera necessitat només a la Comunitat de Madrid.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la COVID-19. En aquest sentit, reactiva el seu procés de donacions a les entitats socials de la Comunitat de Madrid amb què col·labora habitualment i implementa noves mesures que garanteixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'aquestes organitzacions.

Gonzalo Canelada, director de Relacions Externes de Mercadona a la zona nord de la Comunitat de Madrid, destaca: “La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i els menjadors socials de la Comunitat de Madrid, on va donar 400 tones d’aliments el 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.”

Ignacio López, rector de la Parròquia de San Agustín del Guadalix, ha agraït a Mercadona "aquesta col·laboració que ajudarà la Casa de Misericòrdia San José a garantir l'accés a aliments de primera necessitat a més de 120 famílies de la localitat que es troben en una situació difícil a conseqüència de la COVID-19".

Raquel Sánchez, responsable de Càritas a Galapagar, agraeix la tasca de la companyia per "l'esforç que Mercadona està fent per ajudar les persones que acudeixen a l’entitat”. I afegeix: “Són tantes les famílies que en aquests moments estan en una situació de gran necessitat que cada article, cada aliment que reben és un alleujament, un respir, una treva per seguir endavant. En nom de totes aquestes persones i, per descomptat en el nostre, us volem donar les gràcies."

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social esmentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

De fet, del començament d'any ençà la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 4.509 tones d'aliments -4.304 a Espanya i 205 a Portugal. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tenir en els processos de la companyia, Mercadona prengués la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment.

Mercadona també col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors Totaler. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, des de l'any 2011 és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Responsables de Càritas Galapagar i de Mercadona durant el lliuramentResponsables de Càritas Galapagar i de Mercadona durant el lliurament.

Responsables de la Casa de Misericòrdia San José de San Agustín del Guadalix i de Mercadona durant el lliuramentResponsables de la Casa de Misericòrdia San José de San Agustín del Guadalix i de Mercadona durant el lliurament.

AixòNOhadePARAR perquè Això Passarà