Donació de llet de Mercadona a la Creu Roja Àlaba

Mercadona dona 2.700 litres de llet a la Creu Roja Àlaba

24 de maig de 2021
  • La cadena de supermercados ha donado más de 1.600 toneladas de productos de primera necesidad en 2020 en Euskadi a distintas entidades sociales.

Mercadona ha donat 2.700 litres de llet a la Creu Roja Àlaba, amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits i de donar resposta a la crisi ocasionada per la pandèmia.

Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona, ha afirmat que "aquest és un altre exemple del reforç que estem fent amb les nostres donacions al País Basc per aportar el nostre granet de sorra a la situació excepcional creada per la pandèmia". Per la seva banda, des de la Creu Roja Àlaba han agraït "aquesta donació d'un producte que necessitàvem especialment en una època complicada en què el nombre de persones que atenem ha augmentat exponencialment a causa de la crisi de la COVID-19".   

En el marc de la seva responsabilitat social empresarial, Mercadona no només fa aquesta col·laboració amb la Creu Roja Àlaba, sinó que col·labora diàriament amb els bancs d'aliments d'Àlaba, Biscaia i Guipúscoa amb la donació de productes de primera necessitat. Durant el 2020, totes aquestes col·laboracions s'han traduït en més de 1.600 tones de productes donats.

Mercadona al País Basc

Mercadona té 21 botigues al País Basc i una plantilla de més de 2.000 persones amb ocupació estable i de qualitat. La seva aposta pel producte local l'ha portada a comprar 948.000 quilos de patata d'Àlaba amb Euskolabel durant aquesta campanya, xifra que suposa un increment del 49 % respecte de la campanya anterior.

El 2020 ha culminat la construcció del seu bloc logístic a Vitòria, que proveeix els supermercats del País Basc, Navarra, La Rioja, Cantàbria i Burgos. En aquesta infraestructura ha invertit més de 187 milions d'euros i ha creat 480 llocs de treball.

La Creu Roja Àlaba

La Creu Roja a Àlaba té gairebé 1.400 persones voluntàries que, d'una manera o altra, permeten ser prop de fins a 25.000 persones, com es va aconseguir durant l'operació RESPON enfront de la COVID-19. A la Comunitat Autònoma Basca, la Creu Roja País Basc és capaç de donar una resposta social a més de 200.000 persones a l'any, amb un voluntariat proper ja a les 16.000 persones.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Donació de llet de Mercadona a la Creu Roja ÀlabaDonació de llet de Mercadona a la Creu Roja Àlaba.