Responsables de Càritas Guadalajara i de Mercadona durant el lliurament

Mercadona dona 2.300 quilos d'aliments de primera necessitat a Càritas Guadalajara

08 de juny de 2020
  • La companyia referma la seva col·laboració amb entitats socials com Càritas a Guadalajara, amb el lliurament d’aliments de primera necessitat, com ara postres, brioixeria, patates i productes lactis
  • Mercadona reforça les donacions de productes de primera necessitat durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats derivades d’aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.
  • Fins ara, la companyia ha donat més de 125 tones de productes i aliments a les diferents entitats i organitzacions socials de Castella-la Manxa.
  • El 2019 la companyia va donar un total de 250 tones d'aliments de primera necessitat només a Castella-la Manxa.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la COVID-19. En aquest sentit, reactiva el seu procés de donacions amb les entitats socials de Castella-la Manxa amb què col·labora habitualment i implementa noves mesures que garanteixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'aquestes organitzacions.

Gonzalo Canelada, director de Relacions Externes de Mercadona a Guadalajara, destaca: “La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i els menjadors socials de Castella-la Manxa, on va donar 250 tones d’aliments el 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.”

D’altra banda, Lourdes López, delegada de Càritas Diocesana Sigüenza-Guadalajara, agraeix la tasca de la companyia en aquesta situació d'emergència sanitària en què ens trobem: "Càritas està adaptant els seus recursos i projectes a les normes de prevenció dictades i està redoblant les accions d'atenció i d’acompanyament de les persones en situació més precària, per donar resposta a les seves necessitats bàsiques d'alimentació i fer-se més propera i solidària amb els qui més estan patint. Cada gest compta."

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social esmentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 265 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

De fet, del començament d'any ençà la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 6.201 tones d'aliments -5.933 a Espanya i 268 a Portugal. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tenir en els processos de la companyia, Mercadona va prendre la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials, bancs d'aliments i entitats socials amb què col·labora habitualment.

Mercadona també col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors Totaler. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, des de l'any 2011 és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Responsables de Càritas Guadalajara i de Mercadona durant el lliuramentResponsables de Càritas Guadalajara i de Mercadona durant el lliurament.

Lliurament d’aliments de Mercadona a Càritas Guadalajara Lliurament d’aliments de Mercadona a Càritas Guadalajara.

Logo EActiVat