El president de la Fundació Banc d'Aliments de Mallorca, Raimundo de Montis, amb la directora de Relacions Externes de les illes Balears, Bárbara Ordás

Mercadona dona 20 tones de productes de primera necessitat a la Fundació Banc d’Aliments de Mallorca

28 de juliol de 2021
  • La companyia de supermercats referma la seva col·laboració amb l'organització lliurant un any més 20 tones de productes com pasta, arròs, llegums, galetes o bolquers, després de renovar el seu conveni anual de col·laboració.  
  • Mercadona col·labora amb 14 entitats benèfiques de les illes Balears, a les quals ha donat 173 tones de productes de primera necessitat del començament d’any ençà.  

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha lliurat avui dimecres vint tones de productes de primera necessitat a la Fundació Banc d'Aliments de Mallorca com pasta, arròs, llegums, galetes i bolquers, fruit del compromís ferm de la cadena de fer costat als col·lectius més desfavorits, una tasca que ha reforçat a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica.

La donació s'emmarca dins del conveni anual de col·laboració que han renovat aquest matí perquè els aliments es distribueixin entre les prop de cent entitats sense ànim de lucre beneficiàries del Banc d'Aliments, que cobreixen les necessitats d’unes 35.000 persones.

El president de la Fundació Banc d'Aliments de Mallorca, Raimundo de Montis, ha destacat "l'ajuda constant de Mercadona i la relació magnífica entre totes dues entitats. Saber que, any rere any, tenim el seu suport ens tranquil·litza".

Per la seva banda, la directora de Relacions Externes de les illes Balears, Bárbara Ordás, ha declarat: "És una satisfacció col·laborar amb el Banc d'Aliments tant en donacions privades que duem a terme com en Operacions Quilo. Agraïm enormement a l'entitat la seva tasca i dedicació altruista, claus per a la societat balear."

Mercadona manté un compromís social amb els veïns i les veïnes de les zones en què té presència i activitat. En el cas de les illes balears, del començament d’any ençà la companyia de supermercats ha donat més de 173 tones d'aliments, xifra que equival a prop de 2.900 carretons de la compra, a menjadors socials i altres entitats benèfiques.

En aquest sentit, Mercadona col·labora amb el Banc d'Aliments de Mallorca, els bancs d'aliments municipals de Maó i Ciutadella de Menorca, Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera, i amb deu menjadors socials de les illes. En concret, a Mallorca reparteix diàriament aliments a Sor Isabel Bonnín, Estrellas & Duendes, Refugi del Pare Gaspar Aguiló, Tardor, les Germanetes dels Pobres, Can Gazà i Ebenezer Maranata i a Eivissa, als menjadors socials de Vila, Santa Eulària des Riu i Sant Antoni de Portmany, gestionats per Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera.

Una política d’acció social sostenible en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic. En aquest sentit, destaca que Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l’any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

El president de la Fundació Banc d'Aliments de Mallorca, Raimundo de Montis, amb la directora de Relacions Externes de les illes Balears, Bárbara OrdásEl president de la Fundació Banc d'Aliments de Mallorca, Raimundo de Montis, amb la directora de Relacions Externes de les illes Balears, Bárbara Ordás.