Logotip Mercadona en botiga

Mercadona dona 157.000 quilos de productes de primera necessitat a entitats socials navarreses durant el primer semestre de l'any

02 de juliol de 2020
  • Ha reforçat les donacions durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades.
  • Aquesta setmana ha lliurat la quantitat de 3 tones d'aliments i articles d'higiene personal al Banc d'Aliments de Navarra.
  • Dels 157.000 quilos donats, més de 30.000 s'han distribuït al Banc d'Aliments i els 126.500 restants, als cinc menjadors socials de la Comunitat Foral als quals la companyia lliura productes diàriament.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha lliurat durant els primers sis mesos de l'any un total de 157.000 quilos (xifra que equival a 2.652 carretons de la compra) de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments i als cinc menjadors socials de Navarra amb què col·labora habitualment.

Les donacions, reforçades durant els mesos d'abril, maig i juny fruit de la situació excepcional ocasionada per la pandèmia, han estat majoritàriament d'aliments (llet, oli, pasta, llegums, conserves de peix i vegetals, i també productes frescos i plats preparats, com ara mandonguilles, pastís de tonyina, lasanyes, cremes de verdures i postres làcties, entre d'altres) i d'articles d'higiene personal.

Dels 157.000 quilos donats del gener al juny, més de 30.000 (concretament 30.411) s'han distribuït al Banc d'Aliments i els 126.589 restants, als cinc menjadors socials de la Comunitat Foral amb què la companyia col·labora habitualment: Villa Javier de Tudela, la llar San Francisco Javier a Tafalla, i la Fundació Ilundáin, Paris 365 i la residència Hermanitas de los Pobres a la comarca de Pamplona.

Precisament, amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits, aquesta setmana la cadena de supermercats ha fet efectiu el lliurament de 3.000 quilos d'aliments, com ara llegums i galetes, entre d'altres, i d’articles d'higiene personal, com tovalloletes humides per a nadons, paper higiènic i escuma d'afaitar, al Banc d'Aliments de Navarra.

El president de la Fundació Banc d'Aliments de Navarra, Joaquín Fernández, ha manifestat que "la donació suposa un gran ajut en aquests moments, en què el nombre de persones que atenem segueix augmentant. Des que va començar la pandèmia, l'increment és ja d'un 12 % aproximadament i són ja més de 23.400 les persones que reben aliments, de manera que tota col·laboració d'aquest tipus és benvinguda i necessària. Només podem agrair aquesta contribució".

Per la seva banda, el director de Relacions Externes de Mercadona a Navarra, Imanol Flandes, ha agraït "l'enorme tasca que desenvolupen les entitats socials i les organitzacions benèfiques com el Banc d'Aliments de Navarra" i ha assenyalat que "el lliurament de 157.000 quilos d'aliments i d’articles d'higiene personal del començament d’any ençà és la nostra petita contribució per ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes de les persones que més ho necessiten".

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

En el marc d’aquesta política, a més de la col·laboració amb el Banc d’Aliments de Navarra, la cadena de supermercats també dona productes a cinc menjadors socials navarresos: Villa Javier de Tudela, la llar San Francisco Javier a Tafalla, i la Fundació Ilundáin, Paris 365 i la residència Hermanitas de los Pobres a la comarca de Pamplona. La donació es fa diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els productes a cadascun dels menjadors socials i els lliura en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris puguin preparar els àpats diaris.

Els representants del BAN Ramón Navarro i Joaquín Fernández amb Imanol Flandes (Mercadona) i els productes donatsEls representants del BAN Ramón Navarro i Joaquín Fernández amb Imanol Flandes (Mercadona) i els productes donats.

Logo EActiVat