Mercadona dona 12.000 litres de llet al Banc d'Aliments d’Almeria

Mercadona dona 12.000 litres de llet al Banc d'Aliments d’Almeria

26 de juliol de 2023
  • La companyia col·labora actualment amb 19 entitats socials de la província i té previst incloure noves entitats.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat més de 12.000 litres de llet al Banc d’Aliments d’Almeria i, a més, col·labora amb donacions diàries a altres entitats benèfiques. En aquest sentit, fins al juny la companyia ha donat 189 tones, que equivalen a 3.145 carretons de la compra, a la província d'Almeria.

D'aquesta quantitat, 16 tones d'aliments es van donar al Banc d'Aliments d'Almeria i la resta s’ha donat diàriament entre les altres entitats i associacions benèfiques amb què la companyia col·labora a la província.

Així mateix, els "Caps" (clients) també han col·laborat en diferents iniciatives solidàries organitzades al llarg de l’any passat, i més recentment en l’Operació Quilo de primavera. Destaca la participació en el Gran Recapte d'Aliments, que organitza la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), en què, gràcies a la solidaritat dels clients i al 10 % del total donat que Mercadona va sumar a aquesta iniciativa solidària, es van aconseguir recaptar més de 3,5 milions d'euros, que al llarg del 2023 es transformaran en més de 2.300 tones de productes de primera necessitat per als usuaris dels diferents bancs d'aliments participants. Fruit d'aquesta recaptació, ja s'han lliurat més de 21 tones d'aliments, equivalents a 350 carretons, al Banc d'Aliments d'Almeria.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Mercadona també col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’economia circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Mercadona dona 12.000 litres de llet al Banc d'Aliments d’AlmeriaLliurament de llet al Banc d’Aliments d’Almeria.