Lliurament d’aliments de Mercadona al Banc d’Aliments de Las Palmas

Mercadona dona 11.500 quilos de productes de primera necessitat al Banc d’Aliments de Las Palmas

08 de maig de 2020
  • La companyia de supermercats reforça la seva col·laboració amb l’entitat amb el lliurament de productes de primera necessitat, com ara llet sencesra y semidesnatada, preparat lacti amb fibra o cereals.
  • Mercadona intensifica les donacions d’aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades.
  • Del començament d’any ençà, la companyia ha donat 199.000 quilos de productes i aliments a les diferents entitats i organitzacions socials de les Canàries.
  • El 2019 la companyia va donar un total de 479 tones d'aliments de primera necessitat només a les Canàries.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha lliurat avui 11.500 quilos de productes de primera necessitat, com ara llet sencera i semidesnatada, preparat lacti o cereals, al Banc d'Aliments de Las Palmas, arran de la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la COVID-19.

En el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, la companyia ha reforçat el seu procés de donacions a les entitats socials de La Palmas amb què col·labora i ha implementat noves mesures que garanteixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'aquestes organitzacions. Del començament d’any ençà, ha lliurat més de 109.000 quilos d’aliments a la província, dels quals 60.000 s’han destinat als menjadors socials Misión Cristiana Moderna, El Refugio Majorero, Fundació Canària Flora Acoge, La Milagrosa, Nuestra Señora del Carmen i el centre que gestiona Càritas a Las Palmas de Gran Canaria.

Arcadio Peñate, director de Relacions Externes de Mercadona a Las Palmas, destaca: “La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint. Esperem que les donacions que estem duent a terme ajudin a assolir aquest objectiu.”

D’altra banda, Pedro Llorca, president del Banc d’Aliments de Las Palmas, agraeix la tasca de la companyia: "Mercadona sempre ha col·laborat amb el nostre Banc d'Aliments lliurant-nos diferents productes alimentaris que ens ajuden a atendre els desfavorits. El contacte permanent amb la companyia fa que conegui les nostres necessitats i facilita una relació fluida entre nosaltres. Saber que comptem amb el seu suport ens omple de satisfacció i tranquil·litat."

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social esmentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

De fet, del començament d'any ençà la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 4.130 tones d'aliments -3.926 a Espanya i 204 a Portugal. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tenir en els processos de la companyia, Mercadona prengués la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment.

Mercadona també col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors Totaler. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, des de l'any 2011 és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Lliurament d’aliments de Mercadona al Banc d’Aliments de Las PalmasLliurament d’aliments de Mercadona al Banc d’Aliments de Las Palmas.

AixòNOhadePARAR perquè Això Passarà