Lliurament de productes de Mercadona a l’Ajuntament de Maó

Mercadona dona 1.000 quilos de productes d’higiene personal i neteja de la llar a l'Ajuntament de Maó

04 de maig de 2020
  • La companyia reforça la seva col·laboració amb l’Ajuntament de Maó, amb el lliurament de productes d’higiene personal i neteja de la llar, com ara bolquers, gel de dutxa, lleixiu, detergent o sabó de rentar plats a mà.
  • Mercadona intensifica les donacions de productes de primera necessitat durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per donar resposta a les necessitats derivades d’aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.
  • Del començament d’any ençà, la companyia ha donat fins a 38.000 quilos de productes i aliments a diferents entitats i organitzacions socials de les illes Balears.
  • El 2019 la companyia va donar un total de 125 tones d'aliments de primera necessitat només a les illes Balears.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la COVID-19. En aquest sentit, ha lliurat avui, dilluns, una tona de productes d’higiene personal i neteja de la llar, com ara bolquers, gel de dutxa, lleixiu o sabó de rentar plats a mà a l'Ajuntament de Maó, a través de l'àrea de Serveis Socials, fruit de la col·laboració estreta que mantenen des de l'any 2012.

Així mateix, la companyia ha reforçat el seu procés de donacions amb les entitats socials de les illes Balears amb què col·labora habitualment i ha implementat noves mesures que garanteixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'aquestes organitzacions.

Bárbara Ordás, directora de Relacions Externes de Mercadona a les illes Balears, destaca que: “La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i els menjadors socials de les illes Balears, als quals el 2019 va donar 125.000 quilos d'aliments i, del començament d’any ençà, 38.000 quilos de productes i aliments. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint”.

D’altra banda, l’alcalde Héctor Pons agraeix la tasca de la companyia per "la col·laboració desinteressada que cada any aporta Mercadona, que redunda en benefici dels col·lectius o les persones més necessitades de Maó i que, a més, enguany s’ha doblat per poder seguir atenent les necessitats de les persones més vulnerables del nostre municipi, en part a causa de la situació de gran excepcionalitat en què ens trobem".

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social esmentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

De fet, del començament d'any ençà la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 4.130 tones d'aliments -3.926 a Espanya i 204 a Portugal. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tenir en els processos de la companyia, Mercadona prengués la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment.

Mercadona també col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors Totaler. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, des de l'any 2011 és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Lliurament de productes de Mercadona a l’Ajuntament de MaóLliurament de productes de Mercadona a l’Ajuntament de Maó.

Lliurament de productes de Mercadona a l’Ajuntament de MaóLliurament de productes de Mercadona a l’Ajuntament de Maó.

Lliurament de productes de Mercadona a l’Ajuntament de MaóLliurament de productes de Mercadona a l’Ajuntament de Maó.

AixòNOhadePARAR perquè Això Passarà