BL Abrera.

Mercadona construirà el seu principal bloc logístic regulador en una parcel·la de Parc Sagunt

07 de desembre de 2016
  • El Consejo de Administración de Parque Empresarial de Sagunto, S.L., ha acordado adjudicar la parcela Z-2 ubicada en la calle Motor de Valero del parque empresarial Parc Sagunt, a Mercadona.
  • Su ubicación estratégica la convierte en una de las mejores opciones para construir su Principal Almacén Regulador que suministre a toda la red logística de la compañía.

Mercadona, empresa de supermercats de capital 100% espanyol i familiar, construirà un nou bloc logístic a Parc Sagunt després d'haver resultat adjudicatària de la parcel·la Z-2, situada al carrer Motor de Valero d'aquest parc empresarial de la localitat valenciana de Sagunt.

El Consell d'Administració de Parc Sagunt, que representa la propietat de la parcel·la, participada al 50% per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial i per SEPI Desenvolupament Empresarial, ha acordat en el dia d'avui, després de passar els tràmits administratius pertinents, aprovar l'oferta presentada per Mercadona de 24 milions d'euros i la corresponent adjudicació de la parcel·la Z-2.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha destacat "el suport crucial" que suposa la construcció del nou bloc logístic de Mercadona després del desembusso de Parc Sagunt per aconseguir que es converteixi en el gran centre logístic de la Comunitat Valenciana. "Demostra la confiança d'una gran empresa com Mercadona a la nostra terra per assentar-se aquí", ha assenyalat el president, la qual cosa suposa "un impuls decisiu per a tota la comarca i per a la Comunitat".

Segons Oriol Montanyà, Director General de Logística de Mercadona, “els 358.270 metres quadrats de la parcel·la de Parc Sagunt adquirida, sumats a la seva estratègica ubicació, la converteixen en una de les millors opcions per reforçar els serveis logístics de la companyia, amb la construcció en successives fases del que significarà el Principal Magatzem Logístic de la mateixa. Aquesta parcel·la és una oportunitat per reforçar la nostra xarxa logística, en dotar-la del que serà el nostre Principal Magatzem Regulador per a la resta de blocs de tot tipus de referències”. Així mateix, ha manifestat que “aquesta nova aposta va a permetre incrementar la nostra productivitat i optimitzar l'eficiència de la resta dels nostres magatzems per seguir, com és el nostre objectiu, transportant cada cop més amb menys recursos”.

Igualment Quico Fernández, Alcalde de Sagunt i membre del Consell d'Administració de Parc Sagunt, ha expressat la seva satisfacció “perquè aquest projecte no només demostra que el gran esforç que hem fet per reiniciar Parc Sagunt ha valgut la pena, sinó perquè estic convençut que va a atreure moltes més inversions que en poc temps faran necessari ampliar el parc. Sagunt va a ser l'avantguarda de la reindustrialització i de la recuperació econòmica del nostre país. Sempre es parlava de Parc Sagunt com el millor polígon empresarial del Mediterrani, però les empreses no arribaven. Ara anem a passar del virtual al real i a més amb Mercadona, l'empresa valenciana més important”.

Així mateix, des de SEPI Desenvolupament Empresarial (SEPIDES) assenyalen que una de les vies per a la dinamització de l'activitat empresarial és el desenvolupament de programes de revitalització econòmica a través del disseny, urbanització i promoció, en cooperació amb organismes oficials o de forma directa de parcs empresarials, sent l'operació de venda de la parcel·la Z-2, un clar exemple de l'obtenció d'importants resultats gràcies a la unió de diferents Administracions a favor del foment i revitalització industrial. L'operació de venda de la parcel·la Z-2 a Mercadona, suposarà un important suport per a la zona de Sagunt, així com la dinamització i enriquiment de la zona.

Des d'aquest nou i Principal Magatzem Regulador es proveirà al seu torn als altres magatzems repartits per tot el territori nacional, realitzant una vital funció de pulmó subministrador dels mateixos, per garantir en cada cas els estocs necessaris de tot tipus de productes, independentment de l'origen i destinació final dels mateixos.

Mercadona disposa actualment d'una xarxa logística eficient amb 13 blocs logístics i 3 magatzems satèl·lit. A 2007 va decidir apostar per un nou model de magatzem, un bloc logístic intel·ligent, innovador i totalment automatitzat i que aposta pels llocs de treball de qualitat en els magatzems. En aquest nou bloc logístic, que ara es començarà a dissenyar, la companyia té previst replicar el seu model de magatzem intel·ligent, ja que permet eliminar qualsevol tipus de manipulació i sobreesforç innecessaris per part dels treballadors, la qual cosa contribueix a prevenir el risc d'accidents laborals i, a més, incrementa la productivitat i eficiència.

Imatge capçalera: Fotografia panoràmica del Bloc Logístic d'Abrera (Barcelona).