Aposta de Mercadona per l’alvocat d’origen nacional

Mercadona compra més de 7.100 tones d’alvocat d'origen nacional per a la campanya d'aquest any, un 30 % més que el 2019

16 de maig de 2020
  • En l’aposta per la fruita i la verdura de proximitat, la companyia aposta per l'alvocat procedent de camps situats a Andalusia per a la campanya del 2020, que va del desembre al maig.
  • La companyia va comprar 5.400 tones d'alvocat per a la campanya del 2019.

L'aposta de Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, pels productes frescos i, concretament, per la fruita i la verdura de proximitat ha fet que compri més de 7.100 tones d'alvocat de Mercadona d'origen nacional per a la campanya del 2020, prop d’un 30 % més que el 2019, quan la companyia en va comprar aproximadament 5.400 tones. Aquesta campanya va començar el mes de desembre, quan la fruita va arribar als nivells òptims de maduresa i gust, i acaba el mes de maig.

Per proveir d'alvocat de Mercadona, tant a granel com en paquet de 4 unitats, les botigues que la cadena té ubicades a la península, les illes Balears i Portugal, la companyia col·labora amb diferents proveïdors que tenen camps situats a Andalusia. En concret, treballa amb els proveïdors José Luis Montosa de Valle-Niza (Màlaga), Sat 2803 Trops de Màlaga, Provelpack de Vélez-Málaga (Màlaga), Exceltrop de Vélez-Málaga (Màlaga), Tropical Millenium de Vélez-Málaga (Màlaga) i Cultivar de Barcelona, empresa maduradora que compra alvocats a agricultors de Màlaga.

Compromesos amb els productes d'origen nacional

El 2019 les compres de Mercadona a Espanya van assolir un valor superior als 19.970 milions d'euros. Gràcies als acords comercials de la companyia amb el sector primari, Mercadona col·labora amb 9.500 agricultors, 12.000 pescadors i 6.700 ramaders. A més, la companyia dona suport a la iniciativa “Fruites i Verdures de temporada” del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

Així mateix, Mercadona defensa les pràctiques comercials justes i, des de fa anys, està adherida al Codi de Bones Pràctiques Mercantils en la contractació alimentària. Aquest acord voluntari, que suposa un nou pas en la promoció de pràctiques comercials justes, s'emmarca en la Llei de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentària i està impulsat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) en col·laboració amb diferents associacions de tota la cadena agroalimentària nacional.

Aposta de Mercadona per l’alvocat d’origen nacionalAlvocat disponible a la secció Fruita i Verdura de Mercadona.

Alvocat al camp Alvocat al camp de Mercadona.

AixòNOhadePARAR perquè Això Passarà