Xirimoia d'origen espanyol a Mercadona

Mercadona compra més de 1.500 tones de xirimoia d’origen espanyol, un 25 % més que el 2019

19 de novembre de 2020
  • En la seva aposta per la fruita i la verdura de proximitat, la companyia incorpora xirimoia conreada a Andalusia a les botigues on n’hi ha hàbit de consum.
  • La xirimoia és rica en aigua, vitamina C i potassi, té un nivell baix de greixos i proteïnes, i es pot prendre per postres en forma de mousse, gelat o batuts, i també directament amb cullera.
  • Els proveïdors andalusos Frutas Rafael Manzano (Granada), Frutas H. Fajardo (Molvízar, Granada), Alhóndiga la Unión (El Ejido, Almeria) i Frutas Los Cursos (Almuñécar, Granada) assorteixen d'aquesta fruita, la temporada de la qual va del setembre al desembre.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, compra més de 1.500 tones de xirimoies origen Espanya de la varietat fino de jete per a la temporada 2020, que va del setembre al desembre. Això suposa un augment del 25 % respecte del 2019 i està en línia amb l'aposta de la companyia pels productes frescos i, concretament, per la fruita i la verdura de proximitat.

La xirimoia origen Espanya de Mercadona és rica en aigua, vitamina C i potassi. Té un nivell baix de greixos i proteïnes, a més d'un nivell alt de glucosa i fructosa. Encara que s'utilitza per a postres com ara mousse, gelats o batuts, també es pot consumir directament amb cullera.

Aquesta fruita està disponible a les botigues on n’hi ha hàbit de consum, situades principalment a Castella i Lleó, Madrid, Castella-la Manxa, la Comunitat Valenciana, Extremadura, Múrcia, Andalusia, les Balears i Portugal, i prové de camps de Granada, amb la col·laboració dels proveïdors andalusos Frutas Rafael Manzano (Granada), Frutas H. Fajardo (Molvízar, Granada), Alhóndiga la Unión (El Ejido, Almeria) i Frutas Los Cursos (Almuñécar, Granada).

Fruites i verdures de temporada

Mercadona dona suport a la iniciativa "Fruites i Verdures de temporada" del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA). Així mateix, defensa les pràctiques comercials justes i, des de fa anys, està adherida al Codi de Bones Pràctiques Mercantils en la Contractació Alimentària. Aquest acord voluntari, que suposa un nou pas en la promoció de pràctiques comercials justes, s'emmarca en la Llei de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentària i està impulsat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació en col·laboració amb diferents associacions de tota la cadena agroalimentària nacional.

Xirimoia d'origen Espanya, a la secció de Fruita i Verdura de MercadonaXirimoia d'origen Espanya, a la secció de Fruita i Verdura de Mercadona.

Logo EActiVat