Alvocats de Mercadona en l'arbre.

Mercadona compra 5.700 tones d'alvocat de Granada i Màlaga aquesta campanya

21 de juny de 2017
  • L'alvocat s'ha comercialitzat en totes les botigues de Mercadona de Península i Balears.
  • Mercadona ha incrementat en més d'un 40% les seves compres en la present campanya, que va arrencar al desembre i va finalitzar al maig. 

L'aposta de Mercadona pels productes frescs i, concretament, per la fruita i verdura de proximitat ha impulsat que la cadena de supermercats hagi comprat en la present campanya més de 5.700 tones d'alvocat a productors de les províncies de Granada i Màlaga a través del seu interproveïdor Frutas Montosa, un 40% més que la campanya anterior. Aquest increment és fruit de la compra de 3.500 tones d'alvocats, destinats a la seva venda a orri o en pack de 4 unitats, i de la compra de 2.200 tones d'alvocats per elaborar les terrines de Guacamole de Mercadona, per al qual s'empra un alvocat de gran qualitat però de menor calibre.

 En aquesta campanya, que va arrencar en el mes de desembre (quan la fruita va aconseguir els nivells òptims de maduresa i sabor) i va finalitzar a principis del mes de maig, Mercadona ha comercialitzat alvocat procedent de Granada i Màlaga en tots els supermercats de la cadena a Península i Balears.

L'alvocat és un fruit molt versàtil que, pel seu sabor, permet infinitat de combinacions a l'hora d'introduir-lo en una recepta, sigui dolça, salada o picant. A més, l'alvocat ofereix moltes propietats beneficioses per a l'organisme. Un dels beneficis més reconeguts de l'alvocat és la regulació del colesterol gràcies a l'àcid oleic que posseeix. L'alvocat aporta, a més d'aigua, proteïnes, carbohidrats, fibres, vitamines, minerals i una petita proporció de sucre natural. Actua com una bona fruita antioxidant ja que és ric en vitamina C i vitamina A.

En la seva aposta pels productes de proximitat, en 2016 Mercadona va realitzar compres a Espanya per valor de 16.055 milions d'euros. Concretament, les compres a proveïdors de Màlaga van créixer un 3% respecte a l'any anterior aconseguint els 535 milions d'euros.

Imatge de capçalera: Camps de l'interproveïdor de Mercadona Frutas Montosa, a Valle-Niza (Màlaga).