Recollida de la carxofa de Mercadona en els camps de Tudela.

Mercadona compra 1 milió de quilos de carxofa a Tudela, un 42% més que la campanya anterior

17 de maig de 2017
  • La carxofa està a la venda en els seus establiments de Navarra, Euskadi, La Rioja, Castella i Lleó, Galícia, Astúries, Cantàbria, Aragó, Catalunya, Comunitat Valenciana, Madrid i nord de Castella-La Manxa.
  • A més, aposta per l'espàrrec blanc amb IGP Navarra del que comprarà 4.000 quilos, la qual cosa suposa un increment del 122% respecte a la campanya anterior. 

L'aposta de Mercadona pels productes frescs i, concretament, per la fruita i verdura de proximitat, ha fet que la cadena de supermercats compri 1 milió de quilos de carxofa a Tudela, durant aquesta campanya, que va començar a l'abril i acabarà a principis de juny. Això suposa un increment del 42% respecte a les compres d'aquest producte en la mateixa campanya de 2016.

Tal ha estat la qualitat de la collita d'aquesta carxofa que, a més d'en les botigues de Navarra, està a la venda, actualment, en els establiments de Mercadona a Euskadi, La Rioja, Castella i Lleó, Galícia, Astúries, Cantàbria, Aragó, Catalunya, Comunitat Valenciana, Madrid i nord de Castella-La Manxa.

Aquesta aposta de Mercadona per la fruita i verdura de proximitat fa que ofereixi en els seus supermercats altres productes com l'espàrrec blanc amb IGP Navarra, del que l'empresa comprarà 4.000 quilos i que ja està a la venda fins a primers de juny (data de finalització de campanya), en les seves botigues de Navarra, La Rioja i Araba/Àlaba. Aquesta quantitat suposa un increment del 122% respecte a la campanya anterior.

A més de la carxofa i l'espàrrec, a 2016 ha adquirit altres productes frescs en la Comunitat Foral com 4,2 milions de quilos de ceba i més de 400.000 quilos de pebrot vermell i verd.

Tot això reflecteix la importància que Mercadona atorga a treballar conjuntament amb el sector primari, per avançar cap a una Cadena Agroalimentària Sostenible. Per això, manté acords estables amb més de 8.000 agricultors, 4.800 ramaders i 12.000 pescadors.

Mercadona a Navarra

Mercadona manté la seva aposta decidida per Navarra, on ja compta amb 10 botigues situades: 2 a Pamplona (en Av. Guipúscoa i Av. Sant Jordi) i 1 a Ansoáin, Aranguren, Barañáin, Burlada, Valle de Egüés, Estella, Tafalla i la pròpia Tudela, d'on és originària la carxofa. Totes les botigues sumen una plantilla de 416 persones, amb ocupació estable i de qualitat.

Així mateix, té relació comercial amb 667 pimes d'aquesta comunitat i en 2016 ha realitzat compres a proveïdors navarresos per valor de 270 milions d'euros, un 25% més que l'any anterior.

Dins de la seva responsabilitat social corporativa ha donat 227,9 tones de productes de primera necessitat gràcies a la seva col·laboració amb la Fundació Banc d'Aliments de Navarra, la Fundació Ilundáin Haritz Berri, les Germanetes dels Pobres de Pamplona i el menjador solidari Paris 365.