Detall d'un dels davantals de l'uniforme Mercadona.

Mercadona comença a col·laborar amb el Menjador Social Pobres Amigos del Silencio a Salamanca

01 de juny de 2017
  • Els productes seran lliurats diàriament pels repartidors del supermercat per facilitar el treball als voluntaris.
  • La companyia també col·labora amb altres entitats i menjadors socials de Castella i Lleó a les quals va donar 545 tones d'aliments en 2016.

Mercadona ha començat a col·laborar amb el Menjador Social Pobres Amigos del Silencio, la instal·lació del qual es troba al Passeig de l'Estació nº73 de Salamanca, a través de la donació diària d'aliments, destinada als nens i famílies usuaris del centre. Una acció amb la qual pretén fer un pas més en les seves tasques de col·laboració amb associacions i entitats benèfiques de Castella i Lleó.

El menjador atén diàriament a unes 200 persones, incloent a famílies en risc d'exclusió social, repartint unes 200 racions de menjar i elaborant i servint un menú amb productes de temporada.

El procés s'inicia cada matí quan els treballadors de Mercadona a Salamanca preparen en borses i caixes els aliments, que són aptes per al consum però no per a la venda, per lliurar-los en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària. Per garantir el procés, dos repartidors de Mercadona s'encarreguen de lliurar els productes des de la botiga al menjador social facilitant el treball als voluntaris perquè puguin preparar els aliments sense necessitat de desplaçar-se per recollir-los.

La responsable del menjador, Rocio Ledesma, ha expressat la seva satisfacció per aquesta iniciativa, afirmant que "estem molt agraïts a Mercadona per aquesta nova etapa que comença i que ens permetrà seguir ajudant. Garantir un segon plat en la seva alimentació ens resulta molt complicat i amb aquesta aportació podrem millorar-ho".

Amb aquesta col·laboració, Mercadona consolida el seu programa de col·laboració amb menjadors socials. A 2016, la companyia ha recolzat la labor de més de 120 institucions en diferents localitats de tota Espanya a les quals dóna diàriament productes que no són aptes per a la venda però sí estan en perfectes condicions per al seu consum.

Durant l'any passat, Mercadona ha seguit desenvolupant el seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses institucions i entitats socials que han ajudat a moltes persones. En total, i a través de les diferents iniciatives en les quals ha participat en totes les comunitats autònomes, ha donat 6.500 tones d'aliments, l'equivalent a 108.000 carros de la compra.  En el cas concret de Castella i Lleó, a 2016 Mercadona va donar 545 tones d'aliments a diverses entitats benèfiques i menjadors de la comunitat.