Lliurament d'aliments per part de Mercadona

Mercadona col·labora amb la casa d'acollida San Vicente de Paúl a Andújar (Jaén)

04 de abril de 2019
  • La companyia lliura diàriament productes de primera necessitat amb què es poden atendre més de 20 persones diàries.
  • En el marc del seu pla d'acció social, el 2018 Mercadona va lliurar més de 6.100 quilos de productes de primera necessitat al Banc dels Aliments de Jaén.

Mercadona ha iniciat el 2019 la seva col·laboració amb la casa d'acollida per a transeünts San Vicente de Paúl a Andújar (Jaén), a través del lliurament diari de productes de primera necessitat, aptes per al consum, però no per a la venda segons els criteris de la companyia. La donació es fa cada dia gràcies als recursos logístics i humans que també aporta Mercadona, que fa arribar els productes a la casa d'acollida perquè els voluntaris preparin els àpats.

La casa d'acollida per a transeünts San Vicente de Paúl, que pertany a l'Asociación de la Familia Vicenciana de Andújar, atén cada dia unes 20 persones a les quals ofereix esmorzar, dinar i sopar, així com entrepans i un reforç alimentari per a la resta del dia. Cobreixen també les necessitats d'higiene i vestimenta, i fan diferents tallers de formació per treballar la reinserció laboral d'aquestes persones a les quals acullen el temps que calgui.

Nicolás Velasco, president de l'Asociación de la Familia Vicenciana de Andújar (Jaén), que gestiona la casa d'acollida, ha mostrat l'agraïment d'aquesta institució a Mercadona per la donació diària d'aliments: "gràcies a aquest ajut diari podrem incrementar en nombre d’usuaris i en qualitat i varietat l'atenció de les persones que acudeixen al nostre centre cada dia; moltes d’elles, persones sense llar a les que atenem com a alberg i un grup de persones que estan fent un programa per organitzar la seva vida i sortir del carrer".

Repartidor de servei a domicili de Mercadona fent el lliurament d'aliments Repartidor de servei a domicili de Mercadona fent el lliurament d'aliments donats a la casa d'acollida.

D'altra banda, cal destacar que la companyia segueix desenvolupant el seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses institucions i entitats socials a Jaén, província en què col·labora amb uns altres dos menjadors socials: San Roque, a Jaén capital, i Parroquia de San Agustín, a Linares. A més, el 2018 la companyia ha lliurat més de 6.100 quilos de productes de primera necessitat al Banc dels Aliments de Jaén per a distribuir-los entre les persones més necessitades.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir-ne al desenvolupament i al progrés de manera sostenible. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seves botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors Totaler.

A més, Mercadona col·labora amb més de 170 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Imatge de capçalera: María Galaso, Paquita Sánchez, M.ª Paz i Francisco Cubilla, treballadors i voluntaris de la casa d'acollida San Vicente de Paúl, juntament amb el repartidor de servei a domicili de Mercadona.