Furgoneta de repartiment de Mercadona

Mercadona col·labora amb el menjador social de la barriada de El Matadero a Huelva

27 de setembre de 2018
  • La companyia lliura diàriament productes de primera necessitat al menjador social, que atén més de 80 persones cada dia.
  • Amb aquest nou acord, són sis els menjadors socials amb què col·labora Mercadona a la província de Huelva.

Mercadona ha iniciat la seva col·laboració amb el menjador social de la barriada de El Matadero a Huelva a través del lliurament diari de productes de primera necessitat, aptes per al consum, però no per a la venda segons els criteris de la companyia. La donació es fa diàriament gràcies als recursos logístics i humans que també aporta Mercadona, que porta els productes al menjador perquè els voluntaris preparin els àpats.

El menjador social de la barriada de El Matadero, que pertany a l'Església Cristiana Evangèlica (Renacer en Jesucristo), atén diàriament unes 80 persones a qui s’ofereix esmorzar i dinar, així com entrepans i un reforç alimentari per a la resta del dia. A més, actualment fan un repartiment d'aliments a onze famílies de l'entorn.

El responsable del menjador social de la barriada de El Matadero, Luciano Gómez, ha mostrat el seu agraïment a Mercadona "pel suport alimentari de qualitat que ens ofereix". Ha destacat que "gràcies a aquestes donacions diàries s'ha pogut incrementar el nombre d'usuaris i la varietat d’aliments, de manera que s’ofereix una dieta més completa, i també ampliar el servei a famílies amb fills i persones grans amb dificultats de mobilitat".

D'altra banda, cal destacar que la companyia segueix desenvolupant el seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses institucions i entitats socials a Huelva, província en què col·labora amb uns altres cinc menjadors socials: Virgen de la Cinta a Huelva capital, Virgen de la Consolación a Cartaya, Virgen de las Angustias a Ayamonte, Asociación Manos Solidarias a Isla Cristina i Menjador Social de Lepe, al qual ha sumat un nou centre amb lliuraments diaris d'aliments. A més, enguany la companyia ha lliurat més de 3.900 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Huelva per a distribuir-los entre les persones més necessitades.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir-ne al desenvolupament i al progrés de manera sostenible. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seves botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els interproveïdors.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.