Lliurament d'aliments per part de Mercadona

Mercadona col·labora amb Càritas Diocesana de Canàries

31 de desembre de 2018
  • La cadena de distribució i Càritas Diocesana de Canàries signen la continuïtat d'un acord de col·laboració de més de 6 tones d'aliments de primera necessitat.
  • La companyia dona diàriament productes de primera necessitat que repartirà al menjador social de Càritas Diocesana de Canàries a Las Palmas de Gran Canaria.

La cadena de supermercats Mercadona i Càritas Diocesana de Canàries han signat un acord de col·laboració que formalitza la seva relació, amb la finalitat de fer una donació d'aliments de primera necessitat per distribuir-los a les persones més necessitades, a través de les diferents entitats benèfiques, aprofitant la gran tasca de Càritas Diocesana de Canàries.

Mercadona lliurarà més de 6 tones d'aliments a l'entitat durant el 2019. L'aportació es farà a les instal·lacions que Càritas Diocesana de Canàries té a la capital de la província de Las Palmas.

A més, la companyia dona diàriament productes que no són aptes per a la venda, però que estan en perfectes condicions per al consum, al menjador social de Càritas Diocesana de Canàries a Las Palmas de Gran Canaria.

El director de Relacions Externes de Mercadona a Las Palmas, Arcadio Peñate, i el director de Càritas Diocesana de Canàries, Gonzalo Marrero, han rubricat l'acord a la seu que Càritas Diocesana de Canàries té a la capital de la província de Las Palmas. Durant la signatura, des de Mercadona s'ha agraït a Càritas Diocesana de Canàries "el seu treball i l’afany per cobrir les necessitats bàsiques de les persones més desafavorides". Per la seva banda, el director de Càritas Diocesana de Canàries, Gonzalo Marrero, ha agraït enormement "la iniciativa solidària continuada de Mercadona en col·laboració amb Càritas, tant en el lliurament dels seus productes diàriament, com en les més de 6 tones donades, que ara mateix són imprescindibles per a atendre les persones més necessitades de la nostra ciutat i província".

Arcadio Peñate comenta que "des de Mercadona agraïm molt enèrgicament l'esforç conjunt dels nostres clients, treballadors i voluntaris, ja que entre tots hem fet possible que les accions solidàries esdevinguin una ajuda real i efectiva per a aquelles persones que passen una situació de necessitat".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir-ne al desenvolupament i al progrés de manera sostenible. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

En aquesta línia cal destacar que la companyia segueix desenvolupant el seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses institucions i entitats socials de Canàries, on, a més dels acords assolits amb entitats com els Bancs dels Aliments de Las Palmas i Tenerife (BANCOTEIDE) i Càritas Diocesana de Gran Canaria i Tenerife, col·labora amb set menjadors socials amb lliuraments diaris de productes de primera necessitat, com ara el menjador social de Càritas Diocesana de Canàries (Gran Canaria), N.ª Sra. del Carmen (Gran Canaria), El Refugio Majorero (Fuerteventura), Misión Cristiana Moderna (Fuerteventura), Fundación Canaria Flora Acoge (Lanzarote), el menjador social de La Noria de l’Obra Social La Milagrosa (Tenerife) i l’Associació Padre Laraña (Tenerife).

Aquestes diferents iniciatives en què ha participat a Canàries han suposat la donació i la redistribució de 320 tones d'aliments durant el 2017.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció. La companyia també està adherida a la Xarxa Canària de Responsabilitat Social des del 2018, que impulsa el Govern de Canàries.

Imatge de capçalera: A l'esquerra el director de Càritas, Gonzalo Marrero, i a la dreta el director de Relacions Externes a Las Palmas de Mercadona, Arcadio Peñate.