Simulació de com quedarà el Mercat Municipal de Tavernes Blanques (València) després de la rehabilitació

Mercadona cedeix diverses parcel·les a l'Ajuntament de Tavernes Blanques (València) per a zones verdes

04 de maig de 2018
  • El projecte de la nova plaça de 1.700 metres quadrats, un espai de vianants dotat de zones verdes perquè els veïns de Tavernes Blanques (València) puguin gaudir d'activitats a l'aire lliure i d'oci, el durà a terme Mercadona.
  • La companyia invertirà un total de 2,5 milions d'euros en l'adquisició dels terrenys i la seva adaptació posterior. 

Mercadona i l'Ajuntament de Tavernes Blanques (València) tenen previst signar, després de ratificar-lo en el proper ple municipal del 10 de maig, un conveni de col·laboració per dotar els veïns d'aquesta població d'un espai de vianants i noves zones verdes al municipi i rehabilitar el Mercat Municipal. Per a això, la companyia ha invertit 1,5 milions d'euros en l'adquisició de dues parcel·les cèntriques de 1.700 metres quadrats, el terreny de les quals cedirà a l'Ajuntament de Tavernes Blanques (València) un cop acabi les obres previstes, que suposaran una inversió addicional per part de Mercadona estimada en 1 milió d'euros.

Els terrenys objecte del conveni estan ubicats a l'av. Corts Valencianes amb el carrer Cervantes 3 i 5, a la cantonada de la plaça del Mercat. Per poder convertir-los en zones verdes, l'Ajuntament de Tavernes Blanques (València) s'ha compromès a permetre’n l’execució urbanística; Mercadona n’assumirà íntegrament el cost conformement a les necessitats del municipi.

Mercadona té previst iniciar les obres d'adaptació d'aquest projecte a finals del 2018. Entre les característiques principals del projecte destaquen la incorporació de jardins verticals, millores de les instal·lacions elèctriques i de l'enllumenat, i l'habilitació de zones de passeig i de mobiliari urbà. El termini d'execució serà de pràcticament mig any; s’ha  previst cedir els terrenys a l'Ajuntament de Tavernes Blanques aproximadament el primer semestre del 2019.

Segons José Saurí, director d'Obres de Mercadona, "per a nosaltres és un privilegi tenir l'oportunitat de cedir als nostres veïns de Tavernes Blanques aquests espais cèntrics per a zones verdes. Fa més de quatre dècades que convivim en aquest municipi com un veí més i sempre hem estat compromesos en el seu desenvolupament, de manera que participar en l'execució d'aquest projecte des del principi fins al final és una responsabilitat que assumim amb orgull".

Per la seva banda, Mari Carmen Marco, alcaldessa de Tavernes Blanques, i Neus Sánchez, regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Tavernes Blanques, han valorat l'acord com "una oportunitat única per regenerar aquest espai tan degradat i permetre que els veïns puguin gaudir d'un lloc d'oci al centre del nostre municipi". A més han afegit que "cal destacar -i agrair enormement- el paper de Mercadona en la transformació de la realitat de Tavernes Blanques des de fa molts anys, com a empresa clau que ha posat el nostre nom al mapa i que ha permès a molts dels nostres veïns desenvolupar el seu pla de vida al municipi gràcies a una feina".

Simulació de com quedarà la plaça a Tavernes Blanques (València) després de les obresSimulació de com quedarà la plaça després de les obres.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia de RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir-ne al  desenvolupament i progrés de manera sostenible. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona treballa per contribuir al desenvolupament del Projecte de Distribució Ciutats Sostenibles, entre d’altres mesures, i a la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats, mitjançant la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seves botigues, i l'aposta per camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca convertir els residus en nous recursos conjuntament amb els interproveïdors.               

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

 

Imatge de capçalera: Simulació de com quedarà el Mercat Municipal de Tavernes Blanques (València) després de la rehabilitació.