Representants d’El Puchero i Mercadona durant el lliurament d'aliments

Mercadona amplia la seva xarxa social a València i comença a col·laborar amb el menjador El Puchero

17 de febrer de 2022
  • Aquesta nova col·laboració se suma a les que ja manté amb altres centres de la província de València, com el Banc d'Aliments, Casa Caridad, l'alberg Sant Joan de Déu, Casal de la Pau, el Col·legi Parroquial Diocesà Santiago Apóstol, Buñuelos Sin Fronteras de Gandia i la Fundació Ayuda Una Família de Paterna.
  • Les noves donacions diàries de la companyia estan destinades a dos dels centres que El Puchero té repartits per la ciutat i des d'on s'atenen més de 480 persones al dia.
  • L’any  2021 la companyia va donar més de 630 tones de productes de primera necessitat a les organitzacions i entitats benèfiques amb què col·labora a la província de València, un 77 % més que el 2020, any en què en va donar 355 tones.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, comença a col·laborar amb el menjador social El Puchero de València a través de la donació diària de productes de primera necessitat, que van destinats a dos centres que aquesta entitat benèfica té ubicats a València i des d'on s'atenen diàriament més de 480 persones en situació de vulnerabilitat.

Cada matí, des de la botiga que la companyia té situada al carrer Sant Joan Bosco, es lliuren productes de primera necessitat a El Puchero i, des del supermercat situat al carrer de la Serradora, la donació va destinada a El Puchero Portuario. Els treballadors de totes dues botigues són els encarregats de preparar cada matí aliments necessaris, com ara pa, llegums, carn, lactis, fruita i verdures, que recullen els responsables d'aquests menjadors socials.

El president de l'Associació Coordinadora Solidària de l'estiba del port de València, Francisco Masiá, afirma que estan "molt satisfets amb l'acord de col·laboració que hem aconseguit amb Mercadona. La col·laboració privada és fonamental, i poder comptar amb una empresa com Mercadona, amb una implantació en la nostra comunitat tan gran i tan important en el sector de l'alimentació, és per a nosaltres quelcom molt important que referma el nostre projecte i li dona una projecció de futur, amb la garantia de poder lliurar productes de qualitat als nostres més de 480 usuaris".

Juan José Gómez i Pilar Molina, treballadors de les botigues de Mercadona des d'on es fa la donació i responsables de preparar els productes cada matí, agraeixen poder participar en aquesta iniciativa social, ja que els permet ajudar des de la seva feina a persones amb dificultats. D'altra banda, Andrea Gómez, directora de Relacions Externes de Mercadona a València, valora aquest acord com "una forma més de reforçar el compromís social de la companyia a la província de València, ja que amplia la xarxa d'associacions i entitats benèfiques amb què ja col·labora, com ara el Banc d'Aliments, Casa Caridad, l'alberg Sant Joan de Déu, Casal de la Pau, el Col·legi Parroquial Diocesà Santiago Apóstol, Buñuelos Sin Fronteras de Gandia i la Fundació Ayuda Una Família de Paterna. A través d'aquestes col·laboracions, el 2021 la companyia va reforçar les seves donacions a la zona i va donar més de 630 tones d'aliments, un 77 % més que el 2020, any en què en va donar 355 tones".

El Puchero i El Puchero Portuario

El Puchero i el Puchero Portuario són un projecte amb dues cuines solidàries que té com a objectiu contribuir a pal·liar les necessitats bàsiques d'alimentació de les famílies de la província de València que es troben en situació de vulnerabilitat, a les quals es proporciona un menú diari que consisteix en un plat principal i una peça de fruita fresca per usuari. L'Associació Coordinadora Solidària de l'estiba del port de València és una entitat sense ànim de lucre que treballa amb persones en situació de vulnerabilitat o en risc d'exclusió social a través de les dues cuines solidàries El Puchero i El Puchero Portuario ubicades a València. El Puchero va ser una iniciativa de SanLucar Fruit SLU que va néixer l’any 2013 del compromís de Stephan de tornar a la societat allò que ell n’havia rebut. El 2018 el projecte es comparteix amb la Coordinadora Solidària de l'estiba del port de València, i es crea la segona cuina: El Puchero Portuario. Actualment es fan més de 120.000 racions de menjar a l'any.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies sostenibles d'actuació que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 350 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals fa donacions diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen. De fet, el 2021 la companyia va donar un total de 20.600 tones d'aliments, un 21 % més que l’any 2020, a totes aquestes entitats i organitzacions.

Mercadona també col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic. En aquest sentit, destaca que Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l’any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Representants d’El Puchero i Mercadona durant el lliurament d'alimentsRepresentants d’El Puchero i Mercadona durant el lliurament d'aliments.