Moment d'un lliurament d'aliments al Menjador del Casal de la Pau a València

Mercadona amplia la seva xarxa social a València i comença a col·laborar amb el Menjador del Casal de la Pau

24 de gener de 2018
  • Aquesta nova col·laboració se suma a les quals ja manté amb altres centres de la província de València, com Casa Caridad València, Buñuelos Sin Fronteras de Gandia, el Banc d'Aliments i l'Alberg Sant Joan de Déu de València.
  • El centre Casal de la Pau dóna atenció integral, com allotjament i manutenció, a persones en situació de desigualtat.
  • El 2017 la companyia va donar més de 285 tones d'aliments, més de 100 tones que el 2016, a les organitzacions i entitats benèfiques amb les quals col·labora a la província de València.

Mercadona, empresa de supermercats de capital 100% espanyol i familiar, ha començat a col·laborar amb el centre Casal de la Pau de València. La companyia donarà diàriament productes de primera necessitat al centre, que ofereix tots els àpats diaris a persones en situació de desigualtat. Els treballadors del supermercat, situat al carrer Màlaga de València, seran els responsables de traslladar, a primera hora del matí amb les furgonetes de la companyia, productes de primera necessitat.

El director del centre Casal de la Pau, Vicente Serrano, valora aquesta col·laboració “com una acció positiva que millorarà l'atenció de les persones en situació de vulnerabilitat a les quals atenem i acompanyem al centre”. Per la seva banda Juanjo, treballador de Mercadona i encarregat de portar aquests aliments, assenyala que agraeix poder participar en aquesta iniciativa social “en poder ajudar des del meu treball a persones amb dificultats”.

D'aquesta manera, la companyia reforça el seu compromís social a la província de València i amplia la xarxa d'associacions i entitats benèfiques amb les quals col·labora, com per exemple Casa Caridad València, el Banc d'Aliments, Buñuelos Sin Fronteras de Gandia i l'Alberg Sant Joan de Déu de València. Gràcies a aquestes col·laboracions, el 2017 la companyia va reforçar les seves donacions a la zona i va donar més de 285 tones d'aliments, és a dir, més de 100 tones que el 2016. A més, gràcies a la solidaritat dels “caps”, com internament la companyia anomena als clients, va ajudar a recaptar més de 280 tones d'aliments per a les diferents Operacions Quilo i per al Gran Recapte en què va participar.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia de RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és retornar part de quant rep d'ella. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de Mercadona que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seva aposta pel creixement compartit. Com a part de la seva política, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya per a la donació diària d'aliments, així com, la col·laboració en campanyes de recollida d'aliments.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona compta amb un Sistema de Gestió Mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca conjuntament amb els interproveïdors la conversió de residus en nous recursos. Igualment, Mercadona està treballant en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible mitjançant camions i furgonetes propulsats amb gas, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals en les seves botigues. A més, col·labora amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en el qual tots els seus participants són auditats periòdica i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de Drets Humans, Normes Laborals, Medi Ambient i Lluita contra la Corrupció.

Casal de la Pau i la seva acció social

L'Associació Domus Pacis - Casal de la Pau es va formar el 1972 amb l'objectiu d'acompanyar a persones joves després del seu ingrés en centres penitenciaris. Actualment és un centre d'acolliment on s'atén diàriament a persones en situació de desigualtat social. Durant el 2016, el Casal de la Pau va engegar diferents mesures per cobrir les seves necessitats bàsiques, juntament amb accions d'acompanyament per reforçar les capacitats necessàries per aconseguir la seva inclusió social. En total, 544 persones van ser ateses al centre.