Donació de Mercadona al Banc d'Aliments de Jaén

Mercadona amplia la seva col·laboració amb entitats socials de Jaén

09 de febrer de 2023
  • La companyia i el Banc d'Aliments de Jaén signen un conveni de col·laboració pel qual Mercadona lliurarà diàriament productes de primera necessitat a nou entitats de la província, on avui ja col·labora amb vuit menjadors socials.

En el marc del seu Model Responsable, Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, manté el compromís de fer costat als col·lectius més desfavorits. La companyia continua reforçant el seu procés de donacions amb nous acords. En aquest sentit, Mercadona i el Banc d'Aliments de Jaén han signat un conveni de col·laboració per lliurar diàriament productes de primera necessitat a nou entitats de Jaén capital i la província.

Des de principis d'aquest mes, el Banc d'Aliments de Jaén rep productes diàriament a través d'entitats associades: convent de la Santísima Trinidad (Martos), monestir de San Antonio (Baeza), escola llar Cristo Rey (Alcalá la Real), residència de gent gran Nuestra Señora de los Desamparados (Torredonjimeno), parròquia de San Pedro Apóstol (Mengíbar), Hermanitas de los Ancianos Desamparados (Villanueva del Arzobispo), Fundació Asil Marín García (Cazorla), així com els magatzems del Banc d’Aliments a Linares i Jaén, per distribuir-los entre altres entitats benèfiques associades.

Francisco Luque, president del Banc d'Aliments de Jaén, posa en valor aquesta iniciativa de Mercadona "en la qual totes dues entitats treballem des de fa mesos i gràcies a la qual podem millorar l'atenció que prestem a les entitats benèfiques esmentades anteriorment per la proximitat als centres de donació de Mercadona. A través de les entitats, es facilitaran productes peribles i no peribles, i el Banc continuarà complint una de les seves finalitats: evitar el malbaratament alimentari".

La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments, menjadors i altres entitats socials de Jaén, província en què l’any 2022 ha donat 321 tones d’aliments (un 43 % més que el 2021), xifra que equival a 5.358 carretons de la compra. Mercadona persegueix un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables.

Per la seva banda, Noelia Conrado, de Relacions Externes de Mercadona a Jaén, assenyala: "Estem molt contents perquè aquest nou conveni possibilita que molts de ciutadans de Jaén que ho necessiten, tant de la capital com de la província, tinguin accés diàriament a productes frescos, com fruita, verdura i carn."

Donació de Mercadona al Banc d'Aliments de JaénLliurament de productes de primera necessitat a entitats socials de Jaén.