Equip de treball Mercadona IT

Mercadona amplia el seu equip tecnològic amb l'obertura de hubs de desenvolupament a Sevilla, Vigo, Santander i Porto

11 de desembre de 2023
  • L'objectiu és continuar avançant en el desenvolupament de solucions tecnològiques que impulsin la transformació digital de la companyia.
  • Treballar amb tecnologia d'avantguarda per crear grans projectes, amb un equip humà de referència en la indústria i amb la possibilitat de fer carrera i créixer internament són algunes de les claus de la proposta de valor de Mercadona.
  • Mercadona IT, àrea responsable del desenvolupament tecnològic, té actualment un equip que es compon de més de 1.000 persones.

Un dels grans reptes que afronta Mercadona, companyia de supermercats físics i online, és continuar treballant en el desenvolupament de solucions tecnològiques úniques i punteres que impulsin la transformació digital de la companyia. Aquest repte l’aborda a través de la seva àrea anomenada Mercadona IT, que treballa per crear les millors solucions tecnològiques de cara a digitalitzar tots els processos interns de l'empresa: des de la logística fins als recursos humans, passant per les finances o la construcció. Avui, componen el departament més de 1.000 persones i la idea és continuar creixent per donar resposta a aquestes necessitats apostant pel talent intern.

Mercadona IT no només té instal·lacions a València, sinó que també ha obert hubs a Sevilla (on avui treballen deu persones), Vigo (amb un equip de vuit informàtics), Santander (amb dotze) i Porto (amb l’obertura recent d'un nou equip). Els seus plans són continuar incorporant talent en aquestes oficines, posant el focus en perfils de desenvolupament de programari i aplicacions, ciberseguretat, infraestructura i dades.

Les línies principals de treball de Mercadona IT són dues: modernitzar aplicacions ja existents i que afecten processos core de la companyia, amb un full de ruta que avui inclou la reenginyeria de més de 300 aplicacions, i digitalitzar nous processos "amb tecnologies, arquitectures i llenguatges punters", segons Serafín Fernández, director d'Enginyeria Informàtica de la companyia, que advoca per tenir el millor equip de professionals. "La nostra aposta per la tecnologia i la innovació va de la mà de la formació dels nostres equips, ja que invertim contínuament per formar-nos en les últimes tecnologies i skills a través de la nostra Tech Academy", afegeix.

Proposta de valor de Mercadona IT

Mercadona IT treballa de manera coordinada amb el negoci per conèixer-ne les necessitats i poder oferir productes i eines tecnològiques que ajudin a millorar el treball de tot l'equip de la cadena de supermercats, i garantir la qualitat i la seguretat. “Després podem veure l'impacte físic que té el nostre treball en les nostres gairebé 1.700 botigues i en els nostres blocs logístics, i això és molt gratificant", destaca el director d'Enginyeria Informàtica de Mercadona, que detalla que la proposta de valor de la companyia es basa en tres pilars fonamentals: tecnologia, desenvolupament i equip.

Tecnologia

Mercadona IT utilitza tecnologies d'avantguarda per crear grans projectes, amb gran potencial d'usuaris i impacte en les persones. "Per a això tenim un equip amb un nivell tècnic elevat, referent en la indústria. Junts definim, creem i apliquem la tecnologia, vivim els projectes end to end i podem veure l'impacte real i directe que tenen sobre el nostre negoci", comenta Serafín Fernández.

Desenvolupament i equip

Des del primer moment, la companyia ofereix als professionals tots els recursos necessaris per aportar valor i continuar creixent en un entorn estimulant i ple de reptes. "A Mercadona IT es fa carrera creixent en la direcció que més interessi a l'empleat. La nostra política retributiva és sòlida i clara en aquest sentit." 

Per a més informació sobre les ofertes d'ocupació de Mercadona IT, consulteu aquí.

Equip de treball Mercadona IT Mercadona té un equip de treball compost de professionals de referència.

Professionals sector tecnològic MercadonaInformàtic a les instal·lacions de Mercadona.