Mapa proveïdors de cervesa nacionals de Mercadona

Mercadona amplia a 28 els seus proveïdors espanyols de cervesa amb noves referències artesanals

14 de agost de 2019
  • L'ampliació i l’especialització de l'assortiment han suposat la compra de 90 milions de litres més de cervesa espanyola, després de passar de sis proveïdors nacionals a vint-i-vuit en tot just un any.
  • Destaca la incorporació en els darrers mesos de cinc nous especialistes: 15&30, d’Andalusia, Barcelona Beer Company i Cervezas Tibidabo, de Catalunya, i Mica i Kadabra, de Castella i Lleó.
  • La transformació de la categoria amb noves cerveses artesanals i gustos locals que complementen les varietats més tradicionals ha suposat per a la cadena passar a oferir fins a 70 opcions diferents de cervesa.
  • Amb l'objectiu de tenir els millors proveïdors especialistes per adaptar contínuament el seu assortiment als gustos locals i cobrir un nombre més gran de necessitats.

Mercadona, empresa de supermercats físics i de venda online, ha reforçat la seva categoria de cerveses ampliant el nombre total de proveïdors de cervesa de 7 a 40, entre nacionals i internacionals, amb la incorporació, entre d'altres, de nombrosos proveïdors locals de cervesa artesanal. La companyia va decidir ampliar i especialitzar la categoria de cerveses el 2017, després de copsar que alguns dels seus clients no trobaven solucions a certes necessitats als lineals de les botigues. Per a això, va iniciar una tasca de coinnovació juntament amb més de 1.000 clients que li ha permès, després de més d'un any de feina, actualitzar aquesta categoria incrementant la qualitat de les cerveses bàsiques (Suau, Clàssica, Especial i Sabor a Sud), combinats i sense alcohol, i oferint solucions específiques a necessitats concretes per mitjà de l'especialització (especialitats). A més, aquest treball de millora ha significat optimitzar l'oferta al lineal i aconseguir una millor adaptació a les necessitats locals, ja que els “Caps” (com Mercadona anomena internament els clients) valoren la procedència i la proximitat del producte. 

Aquesta aposta, sumada a la consolidació de les varietats més tradicionals, en què també s'ha millorat la qualitat, ha permès donar un impuls a la categoria, fet que s'ha vist reflectit conseqüentment en el volum de compres. Així, per exemple, durant els darrers dotze mesos la companyia ha comprat 90 milions de litres més de cervesa produïda a Espanya, fins a arribar als 240 milions. Aquest volum s'ha traduït, paral·lelament, en un increment de les compres de matèria primera del camp espanyol per part dels proveïdors que, en el cas de l'ordi, han augmentat en 14 milions de quilos més que el 2017. 

Mercadona, que actualment treballa amb 40 fabricants de cervesa, ha passat de treballar amb sis cerveseres locals i una francesa a fer-ho amb vint-i-vuit cerveseres espanyoles (Mahou, Heineken, Damm, Estrella Galicia, La Zaragozana, Compañía Cervecera de Canarias, Font Salem, Tyris, La Sagra, Arriaca, La Virgen, Birra & Blues, Alegría, Premium Beers, Gara, Mulhacén, Nazarí, Rosas, Alma Turdetana, Gaitanejo, Domus, La Salve, 15&30, Tibidabo, Barcelona Beer Company, Mica, Kadabra i Toro) i dotze proveïdors internacionals (Saint Omer, Martens, Birra Castello, Krombacher, Bavaria, Asahi, Société des Boissons du Maroc, Brasserie Licorne, Haacht, Marston's, Frutapac i Gmodelo).

En els darrers mesos, destaca la incorporació d’un nou proveïdor andalús, 15&30, de dos proveïdors catalans, Barcelona Beer Company i Cervezas Tibidabo, i de dos proveïdors de Castella i Lleó, Mica i Kadabra.

Mapa proveïdors nacionals de cervesa de Mercadona Proveïdors nacionals de cervesa de Mercadona.

Sorprendre "El Cap"

Mitjançant el Model de Coinnovació de Mercadona i de la col·laboració amb els proveïdors Totaler, avui s'ofereixen noves solucions i nous sabors com les diferents varietats de cervesa: sense gluten, radler 0'0, de blat, doble malta, reserva, torrades, Pale Ale, IPA i artesanes. A més, se n'ha millorat la qualitat buscant les millors matèries primeres i apostant per una elaboració més natural i sense additius.

La transformació de la categoria ha suposat per a la cadena passar a oferir fins a 70 opcions diferents de cervesa, un assortiment més complet, especialitzat i original, que els clients estan reconeixent.

Lineal de cerveses a les botigues de MercadonaLineal de cerveses a Mercadona.