Nou supermercat de Mercadona a Madrid

Madrid - Mercadona obre un nou supermercat eficient al passeig de Las Delicias

26 de octubre de 2023
  • El supermercado cuenta con 62 trabajadores con empleo estable y de calidad y se ha realizado una inversión para su construcción de 7 millones de euros. En ella han participado 59 proveedores, que han dado empleo a 235 personas durante la fase de obras.
  • Esta tienda sostenible está completamente conectada tecnológicamente y se inaugura con el nuevo modelo de tienda eficiente, que optimiza el acto de compra de los clientes y permite reducir hasta un 40% el consumo energético. Además se incorpora a la red de tiendas 6.25 para la reducción del plástico y el impulso de la economía circular.
  • Con esta nueva apertura, la compañía tiene 198 supermercados en la Comunidad de Madrid, 175 de los cuales ya tienen implantado el nuevo modelo de tienda eficiente.

Mercadona obre avui un nou supermercat eficient a Madrid, concretament al passeig de Las Delicias, 74-76. La nova botiga té 62 empleats i ha comportat una inversió de 7 milions d'euros. A més, en la construcció han participat 59 proveïdors, que han donat feina a 235 persones durant la fase d'obres.

En aquest nou supermercat, la companyia ha construït una coberta enjardinada, que se suma a les que Mercadona ja té en algunes botigues de Madrid i que és un exemple d'iniciativa ecoinnovadora que contribueix a l'eficiència energètica. Es tracta d'una coberta d'uns 1.500 metres quadrats que té zones verdes amb plantes autòctones i que aporta avantatges estètics, tècnics i mediambientals tant a la botiga com en l'entorn d'habitatges en què es troba. Gràcies a aquest tipus de construccions, la companyia aconsegueix reduir la contaminació i l’anomenat efecte d’illa de calor, genera estalvis energètics importants gràcies a l'aprofitament de l'absorció de la calor per a la climatització interior, reforça l'aïllament acústic, disminueix el consum d'aigua i millora la vida útil de les cobertes. L'execució d'aquesta coberta enjardinada, innovadora i sostenible, ha suposat una inversió per a la companyia de 470.000 euros.

Aquest nou supermercat presenta novetats a totes les seccions. Per exemple, disposa de lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, una nova xarcuteria amb pernil a talls i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d’esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, entre altres novetats.

Així mateix, en aquesta botiga s'incorpora la secció A punt per Menjar, que ofereix plats a punt per consumir. Les diferents opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

A més, el supermercat disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis, una àrea de descans a la botiga mateixa amb taules i cadires on els "Caps" poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo de begudes fredes, un nou model de carretó de la compra i un nou model de carretó tipus cistell, molt més ergonòmic i lleuger.

Aquest nou supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.253 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors o materials tant en la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient. 

L'horari d'obertura d'aquest supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:30 hores, i disposa d'un aparcament de 18 places per facilitar l'acte de compra a tots els clients que s’hi desplacin en vehicle privat. A més, Mercadona hi ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Amb aquesta nova obertura, els clients es beneficiaran de la coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos) de la companyia, que utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i els treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguin més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta nova botiga eficient està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena.

Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Mercadona a la Comunitat de Madrid

Mercadona ha tancat l'exercici 2022 amb un volum de compres a la Comunitat de Madrid que arriba als 2.623 milions d'euros, xifra que reflecteix l'aposta sostinguda pel teixit productiu madrileny. La companyia ha acabat l’any 2022 amb una plantilla de 12.216 persones a la Comunitat, totes amb contractes estables i de qualitat.

Pel que fa al nou model de botiga eficient, la companyia el va començar a implantar a la Comunitat de Madrid l’any 2017, amb les reformes dels supermercats situats als municipis d’Arganda del Rey i Fuente el Saz de Jarama. Avui, la companyia té 198 supermercats a la Comunitat de Madrid, 175 dels quals ja disposen del nou model.

Botiga eficient de Mercadona a Madrid amb coberta enjardinadaCoberta enjardinada la botiga Mercadona situada al passeig de Las Delicias a Madrid.

Obertura botiga Mercadona al passeig de Las Delicias a MadridBotiga eficient de Mercadona al passeig de Las Delicias, Madrid.