Nou supermercat de Mercadona a Getafe, Madrid

Madrid - Mercadona inaugura tres noves botigues eficients a la Comunitat

29 de novembre de 2021
  • Els nous supermercats estan situats a les localitats madrilenyes d'Arroyomolinos, Ciempozuelos i Getafe. Presenten novetats a totes les seccions i millores tant en l’aspecte mediambiental com tecnològic i de servei, amb l'objectiu d'optimitzar l'experiència total de compra dels clients.
  • La botiga situada a Getafe ha comportat una inversió de 3,3 milions d'euros i ha suposat la creació de 20 llocs de treball estable i de qualitat. En la construcció, hi han participat 70 proveïdors, que han donat feina a més de 328 persones en la fase d'obra.
  • El nou supermercat obert a Ciempozuelos ha comportat també una inversió de 3,3 milions d’euros i, en la construcció, hi han participat 75 proveïdors, que han donat feina a més de 342 persones en la fase d'obra.
  • Per la seva banda, la botiga situada a Arroyomolinos, que substitueix el supermercat situat al carrer Cullera cantonada carrer Alicante d'aquesta localitat després del seu tancament, té una plantilla de 55 treballadors, ha suposat una inversió de més de 4,5 milions d'euros i, en la seva construcció, hi han participat 40 proveïdors, que han donat feina a més de 250 persones durant la fase d'obres.

Mercadona inaugura avui tres nous supermercats eficients a la Comunitat de Madrid: al c/ Cedro cantonada c/ Olmo (Ciempozuelos), al c/ Gabriel y Galán, 5 (Getafe), i al carrer Almería, 46 (Arroyomolinos).

Aquests nous supermercats presenten novetats a totes les seccions. Per exemple, disposen d’una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d’esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, i una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla, entre altres novetats.

Així mateix, totes aquestes botigues incorporen la nova secció A punt per Menjar, que té un total de 35 plats. Totes aquestes opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

A més, els supermercats disposen, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis, una àrea de descans a la botiga mateixa amb taules i cadires on els "Caps" poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo de begudes fredes i cafè calent, un nou model de carretó de la compra i un nou model de carretó tipus cistell, molt més ergonòmics i lleugers.

Aquests nous supermercats eficients tenen una superfície de sala de vendes de 1.871 metres quadrats (Ciempozuelos), de 1.637 metres quadrats (Arroyomolinos) i de 1.500 metres quadrats (Getafe), i disposen d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. S’aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i els treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquests nous supermercats inclouen múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. Les botigues també disposen de zones comunes perquè els empleats tinguin més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquestes noves botigues eficients de Mercadona estan completament connectades tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos. 

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposen d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient. 

L'horari d'obertura d'aquests supermercats és de dilluns a dissabte, de 09:00 a 21:30 hores, i disposen d'aparcament de 163 places, en el cas de Ciempozuelos, de 110 places a la botiga de Getafe i de 194 places a la d’Arroyomolinos, amb l’objectiu de facilitar l'acte de compra a tots els clients que s’hi desplacin en vehicle privat. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Amb aquestes noves obertures, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seva coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Façana de la botiga eficient de Mercadona a Getafe, MadridNou supermercat de Mercadona a Getafe, Madrid.

Façana del supermercat de Mercadona a Ciempozuelos, MadridNova botiga eficient de Mercadona a Ciempozuelos, Madrid.

Exterior de la botiga Mercadona a Arroyomolinos, MadridSupermercat de Mercadona a Arroyomolinos, Madrid.