Celler d'un nou supermercat eficient de Mercadona

La Rioja – Mercadona incorpora el seu nou Model de Botiga Eficient a l'avinguda Burgos de Logronyo

11 de desembre de 2017
  • Aquesta nova botiga ha suposat el tancament de la situada en el carrer General Yagüe.
  • Està completament connectada tecnològicament i presenta un disseny i unes seccions totalment renovades que milloren l'experiència total de compra dels clients, amb un estalvi energètic de fins a un 40% respecte a una botiga tradicional.
  • El nou supermercat eficient ha suposat una inversió de 2,6 milions d'euros i en la seva construcció han participat una mitjana de 75 proveïdors, que han donat ocupació a 245 persones durant la fase d'obra.

Mercadona inaugura avui un nou supermercat en el número 2 de l'avinguda Burgos (Logronyo). Aquesta obertura ha suposat el tancament de la botiga de Mercadona en el número 5 del carrer General Yagüe, a Logronyo. Aquest supermercat, que ha comptat amb una inversió de 2,6 milions d'euros, obre amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona. En la seva construcció han participat 75 proveïdors que han donat ocupació a 245 persones durant la fase d'obra.

La nova botiga eficient de Mercadona a Logronyo compta amb una superfície de sala de vendes de 1.500 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de botiga amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta per amplis espais diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Novetats en totes les seccions

A més, presenta novetats en totes les seccions i d'elles es beneficien tant els “Caps” (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat. Disposa d'una nova entrada amb doble envidriat que evita corrents d'aire, lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, un nou punt d'acabat per a la carn, una nova xarcuteria amb pernil al tall i una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada. Així mateix, compta amb una nova exposició en la peixateria per als productes de petxina, màquina de suc de taronja acabat d'esprémer i una nova secció de forn amb llescadora de pa i pastisseria refrigerada i envasada, entre altres novetats.

Aquest nou Model de Botiga Eficient de Mercadona també busca oferir un millor servei per facilitar l'acte de compra dels clients mitjançant l'ampliació dels passadissos de fruita i verdura i dos nous models de carro, molt més ergonòmics i lleugers.

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou nombroses mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per al disseny del nou moble de caixa, Mercadona ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Biomecànica de València. A més, disposa de zones comunes perquè els empleats gaudeixin d'una major comoditat en els seus moments de descans, així com una zona menjador més equipada i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

Estalvi energètic i gestió totalment informatitzada: botiga ecoeficient

A nivell mediambiental s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de botiga convencional, a causa de la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, optimitzant els materials i el grossor de parets i sostres i amb nous baguls de congelat més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, compta amb un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons zones i moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient.

Igualment, aquest nou Model de Botiga de Mercadona, completament connectada tecnològicament, integra una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals poder compartir informació des de qualsevol secció de la botiga; el que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tabletes electròniques que substitueixen al paper per realitzar gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescs.

L'horari d'obertura del supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:30 hores, i disposa d'un aparcament de 79 places per facilitar l'acte de compra a tots els clients que es desplacin en vehicle privat. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online.

Amb aquesta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seva coneguda política comercial S.P.B. (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de forma exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de forma permanent. Gràcies a això, Mercadona pot oferir als seus clients un assortiment eficaç, amb independència de qui fabriqui el producte, amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Mercadona té previst per a l'exercici 2017 invertir 180 milions d'euros a reformar i renovar amb aquest Nou Model de Botiga Eficient 126 botigues repartides per tota Espanya, així com invertir 5 milions d'euros en R+D+i en noves millores informàtiques.

Mercadona a La Rioja

Mercadona manté la seva aposta decidida per La Rioja, on compta amb 9 botigues (5 a Logronyo i 1 a Alfaro, Arnedo, Calahorra i Haro) i una plantilla de 495 persones, totes elles amb ocupació estable i de qualitat.

A més, la companyia manté relació comercial amb 805 pimes i el 2016 ha realitzat compres a proveïdors de La Rioja per valor de 326 milions d'euros, un 8 % més que l'any anterior.

Dins de la seva responsabilitat social corporativa ha donat 88,6 tones de productes de primera necessitat gràcies a la seva col·laboració amb el menjador social Cocina Económica de Logronyo així com amb el Banc d'Aliments de La Rioja.